UKRAJINCI RAZNELI PRUGU U RUSIJI! VOZ ISKOČIO IZ ŠINA! Sabotaža Kijeva dobro izvedena, saobraćaj u prekidu! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

12.09.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova sabotaža Ukrajinaca se dogodila u Belgorodskoj oblasti Rusije

UKRAJINCI RAZNELI PRUGU U RUSIJI! VOZ ISKOČIO IZ ŠINA! Sabotaža Kijeva dobro izvedena, saobraćaj u prekidu! (FOTO/VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@LXSummer1

Ukrajinske izviđačke i specijalne snage izvele su sabotažu na pruzi u ruskoj Belgorodskoj oblasti, što je rezultiralo iskakanjem teretnog voza iz šina.

Prema informacijama koje je preneo ukrajinski medij Babel, pozivajući se na izvor iz vojne obaveštajne službe, incident se dogodio na pruzi između Novog Oskola i Volokonovke.

 

 

Ruske vlasti najavile kriminalističku istragu

Ruske vlasti su dan pre toga saopštile da je dizel lokomotiva sa 11 vagona izletela iz šina, opisujući incident kao "teroristički napad" i otvorivši kriminalističku istragu.

Izvor Babela je potvrdio iskakanje voza iz šina, navodeći da je voz korišćen za pokrivanje logističkih potreba ruskih snaga, te da je saobraćaj na delu pruge između Novog Oskola i Volokonovke paralisan.

- Na delu pruge između Novog Oskola i Volokonovke je paralisan saobraćaj - kazao je taj izvor.

 

 

Reakcija ukrajinskih vlasti

"Kyiv Independent" je pokušao da kontaktira Glavni obaveštajni direktorat Ministarstva odbrane Ukrajine (HUR) u vezi sa ovim događajem, ali do trenutka objavljivanja teksta nije dobio odgovor.

Pored toga, ruski Telegram kanal Baza objavio je informaciju da je voz iskočio iz šina nakon eksplozije na pruzi.

Ovaj incident dodatno produbljuje tenzije između Ukrajine i Rusije, te izaziva zabrinutost za bezbednost i stabilnost u regionu.

Ruske snage i vlasti su podigli stepen pripravnosti posle ove najnovije sabotaže Ukrajinaca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading