RUSI I ČEČENI KRENULI U KONTRAOFANZIVU: Oslobođeno 10 naselja u Kurskoj oblasti, Ukrajinci izvršili OPASNU diverziju u Belgorodu?!

Autor:

Svet

11.09.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masovni napad ukrajinske vojske na Kursku oblast pokrenut je 6. avgusta, posle čega je u tom regionu proglašen federalni režim vanredne situacije

RUSI I ČEČENI KRENULI U KONTRAOFANZIVU: Oslobođeno 10 naselja u Kurskoj oblasti, Ukrajinci izvršili OPASNU diverziju u Belgorodu?!

Foto: Tanjug/AP

Ruska železnica saopštila je danas da je u Belgorodskoj oblasti, teretni voz iskočio iz šina nakon sabotaže i da u tom incidentu nema povređenih.

U saopštenju na Telegram kanalu ruske Jugoistočne železnice navodi se da su u utorak, oko 23.20 po lokalnom vremenu, 11 praznih vagona i lokomotiva terentog voza iskočili iz šina kao rezultat ''mešanja neovlašćenih lica'' u rad železnice na deonici pruge Volokonovka – Novi Oskol.

Kako se dodaje, u incidentu nema povređenih, prenosi TASS. U toku su radovi na obnavljanju pruge, a policija se nalazi na licu mesta, navodi se u saopštenju železnice.

Kako je pojasnio guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov, putnički vozovi zaobilaze oštećenu deonicu.

Ruski Istražni komitet je otvorio istragu o ''terorističkom napadu'', koji je pričinio značajnu materijalnu štetu, piše ruska agencija.

Poslednji takav incident dogodio se u maju prošle godine i tada su, zbog eksplozije bombe, lokomotiva i vagoni teretnog voza u regionu Brjanska iskočili iz šina, ali nije bilo žrtava, preneo je Tanjug.

 

Ruska vojska povratila kontrolu nad oko 10 naselja u Kurskoj oblasti

 

Ruska vojska povratila je od ukrajinskih snaga kontrolu nad oko 10 naselja u Kurskoj oblasti, izjavio je danas zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Ruske Federacije i komandant specijalnih snaga Ahmat Apti Alaudinov za TASS.

- Naša situacija je dobra, naše jedinice su prešle u ofanzivu. Juče i danas je u ovom pravcu oslobođeno ukupno oko 10 naselja u Kurskoj oblasti - rekao je on.

Masovni napad ukrajinske vojske na Kursku oblast pokrenut je 6. avgusta, posle čega je u tom regionu proglašen federalni režim vanredne situacije.

Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, više od 10.000 evakuisanih stanovnika, uključujući više od 2.700 dece, smešteno je u 200 centara za privremeni smeštaj u 31 ruskom regionu, preneo je Tanjug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading