OBOREN PONOS RUSKE AVIJACIJE, VREDAN 50 MILIONA DOLARA! Ukrajinci objavili šokantan snimak iznad Crnog mora! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.09.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion je pripadao 43. zasebnoj pukovniji mornaričkog vazduhoplovstva ruskih oružanih snaga

OBOREN PONOS RUSKE AVIJACIJE, VREDAN 50 MILIONA DOLARA! Ukrajinci objavili šokantan snimak iznad Crnog mora! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@DI_Ukraine

Ukrajinska vojska je danas objavila da je oborila moćni ruski borbeni avion tipa Su-30M tokom operacije u Crnom moru, prema informacijama koje je objavila ukrajinska vojna obaveštajna agencija GUR.

Incident je zabeležen i na snimku rušenja aviona, a prema još uvek nepotvrđenim informacijama, obaranje aviona izvedeno je ručnim bacačem protivvazdušnih raketa.

Avion vredan 50 miliona dolara

Srušeni avion je bio jedan od modernijih ruskih borbenih aviona čija cena iznosi oko 50 miliona američkih dolara.

Pripadao je 43. zasebnoj pukovniji mornaričkog vazduhoplovstva ruskih oružanih snaga, smeštenoj na aerodromu grada Sake na okupiranom Krimu.

Potraga i spašavanje

Nakon gubitka kontakta s avionom, Rusi su pokrenuli operaciju potrage i spašavanja u kojoj su učestvovali avion An-26, kao i helikopteri Mi-8 i Ka-27 prema ukrajinskim izvorima.

 

 

Oko sedam sati kasnije, ukrajinski izvori su izvestili komandu o karakterističnoj mrlji vazduhoplovnog goriva u moru, 70 kilometara severozapadno od rta Tarkankut, a ubrzo su videli i olupinu uništenog Su-30SM.

- Ruska vojska je obavestila komandu o jasno primetnoj mrlji od avionskog goriva u moru, na 70 kilometara severozapadno od rta Tarhankut i ubrzo uočila olupinu uništenog Su-30SM - navedeno je iz HUR.


Ovaj incident predstavlja značajan razvoj događaja u vezi sa sukobom između Ukrajine i Rusije, a detalji oko obaranja aviona i dalje se istražuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading