HAMAS ODBIO PREDLOG SPORAZUMA O PREKIDU VATRE: Evo i zbog čega

Autor:

Svet

18.08.2024

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije je kabinet izraelskog premijera saopštio da Benjamin Netanjahu nastavlja da radi na sporazumu o Gazi kojim bi bio oslobođen maksimalan broj talaca, a takođe insistira na tome da izraelska vojska ostane u koridoru na granici Gaze i Egipta

HAMAS ODBIO PREDLOG SPORAZUMA O PREKIDU VATRE: Evo i zbog čega

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit, shutterstock

Novi predlog o prekidu vatre u Pojasu Gaze uključuje nove izraelske uslove po pitanju razmene talaca i odstupa od niza tačaka, saopštio je palestinski pokret Hamas.

Ranije je kabinet izraelskog premijera saopštio da Benjamin Netanjahu nastavlja da radi na sporazumu o Gazi kojim bi bio oslobođen maksimalan broj talaca, a takođe insistira na tome da izraelska vojska ostane u koridoru na granici Gaze i Egipta.

- Nakon što smo saslušali posrednike o tome šta se desilo na poslednjoj rundi pregovora u Dohi, još jednom nam je potvrđeno da Netanjahu nastavlja da opstruiše postizanje sporazuma i postavlja nove uslove i zahteve sa ciljem da produžavanja rata - navodi se u saopštenju Hamasa.

Pokret je naglasio da je novi prekid vatre u Pojasu Gaze "u skladu sa uslovima Izraela".

- Predlogom se postavljaju i novi uslovi po pitanju razmene zatvorenika i odstupanje od niza tačaka, što stvara prepreku za zaključivanje sporazuma - navodi se u saopštenju.

U četvrtak i petak u Dohi su vođeni pregovori o prekidu vatre u Pojasu Gaze koji uključuju Katar, Egipat, SAD i Izrael. Rukovodstvo pokreta Hamas odbilo je da učestvuje u pregovorima zbog nepreciziranja uslova primirja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading