NAJKRVAVIJI DAN U GAZI! 90 mrtvih u napadu na školu, mnoga tela RASKOMADANA

Autor:

Svet

10.08.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska tvrdi da je „komandni i kontrolni centar služio kao skrovište za teroriste i komandante Hamasa, iz kojih su planirani i izvedeni različiti napadi na Izrael i njegove odbramene trupe

NAJKRVAVIJI DAN U GAZI! 90 mrtvih u napadu na školu, mnoga tela RASKOMADANA

Foto: Credit: Khaled Omar / Xinhua News / Profimedia

Najmanje 90 Palestinaca ubijeno je u izraelskom napadu na školu u Gazi, saopštili su lokalni zvaničnici, a prenosi CNN.

Civilna odbrana Gaze saopštila je da je škola Al-Tabin bila smeštena za raseljene Palestince u naselju Al-Daraj u istočnom delu grada Gaze kada je pogođena tokom noći.

„Pronašli smo najmanje 90 ljudi koji su ubijeni“, rekao je portparol Mahmud Basal za CNN, dodajući da su tela „mnogih od njih raskomadana, a mnogi su još uvek neidentifikovani“.

Izraelske odbrambene snage potvrdile su za CNN da su pogodile školu, rekavši da su njihove vazdušne snage „precizno pogodile teroriste Hamasa koji su delovali u okviru komandnog i kontrolnog centra Hamasa ugrađenog” u zgradu.

Vojska tvrdi da je „komandni i kontrolni centar služio kao skrovište za teroriste i komandante Hamasa, iz kojih su planirani i izvedeni različiti napadi na Izrael i njegove odbramene trupe.

Na pitanje CNN-a, izraelska vojska nije podelila nijedan dokaz koji bi podržao ovu tvrdnju.

Vojska je takođe saopštila da su pre vazdušnog napada „preduzeti brojni koraci kako bi se ublažio rizik od povrede civila, uključujući upotrebu precizne municije, vazdušno osmatranje i obaveštajne informacije“.

Ovo je peti napad na školu u Gazi od prošle nedjelje. U jednom od tih napada, koji se desio 27. jula, poginulo je najmanje 30 ljudi, dok je više od 100 povređeno. Palestinski zvaničnici rekli su za CNN da Izrael nije izdao nijedno upozorenje za civile pre vazdušnih napada.

Kancelarija UN za ljudska prava ranije ove nedelje saopštila je da je „užasnuta obrascem koji se odvija” na škole u ​​Gazi, dodajući da „takvi napadi eskaliraju”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading