UKRAJINCI TVRDE: Oborili smo ruski su-34 iznad Kurske oblasti (VIDEO)

Autor:

Svet

14.08.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan ruski helikopter mi-28 navodno je pogođen FPV dronom u Kurskoj oblasti 6. avgusta

UKRAJINCI TVRDE: Oborili smo ruski su-34 iznad Kurske oblasti (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@KyivPost

Ukrajinske snage oborile su ruski borbeni avion su-34 iznad ruske Kurske oblasti, saopštio je danas ukrajinski Generalštab.

Ruski su-34 oboren je u utorak uveče tokom borbene misije, tvrdi ukrajinska vojska, preneo je "Kijev independent".

- Dron kojim upravlja Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) pogodio je ruski vojni helikopter u vazduhu u Kurskoj oblasti - rekao je neimenovani izvor za portal.

 

 

Još jedan ruski helikopter mi-28 navodno je pogođen FPV dronom u Kurskoj oblasti 6. avgusta.

Portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Georgij Tihi rekao je da upad ima za cilj da spreči Moskvu da pošalje pojačanje na front u Donjeckoj oblasti.

Volstrit žurnal je objavio, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike da Moskva povlači bar deo svojih snaga iz Ukrajine kako bi se suprotstavila upadu Kijeva u Kursku oblast, preneo je Tanjug.

 

 

Podsetimo, Ukrajina je zarobila 100 ruskih vojnika u Kursku. Vrhovni komandant Ukrajine Aleksandar Sirski danas je preneo vesti o značajnom uspehu ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti.

Prema njegovim rečima, više od 100 ruskih vojnika je zarobljeno tokom operacije, što predstavlja značajan udarac za ruske snage i veliku pobedu za Ukrajinu.

Predsednik Zelenski je pozdravio ovaj uspeh, ističući da su snage Kijeva nastavile da napreduju duž pograničnog regiona, ostvarujući značajan napredak od jednog do dva kilometra u različitim pravcima.

Ovaj podatak predstavlja važan podsticaj za ukrajinske snage i potvrdu njihove odlučnosti da se suprotstave ruskoj agresiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading