KIJEV UPAO NA POLUOSTRVO! IZVRŠEN MUNJEVITI DESANT! Rusi napuštaju svoje moderne tenkove i beže pred Ukrajincima u Kursku! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.08.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske specijalne snage izvele su amfibijski upad na Kinburn Spit, okupirano poluostrvo u ukrajinskoj Nikolajevskoj oblasti

KIJEV UPAO NA POLUOSTRVO! IZVRŠEN MUNJEVITI DESANT! Rusi napuštaju svoje moderne tenkove i beže pred Ukrajincima u Kursku! (VIDEO)

Foto: Головне управління розвідки МО України/Printscreen

Džimi Rašton, analitičar za pitanja bezbednosti i spoljne politike koji se trenutno nalazi u Kijevu, objavio je zanimljiv snimak na X-u, bivšem Tviteru.

Navodi kako ruske snage u begu pred nadirućom ukrajinskom vojskom u ruskoj regiji Kursk napuštaju neke od svojih najnaprednijih tenkova tipa T-80BVM, koji su prvi put u upotrebu ušli 2018. godine. 

Ukrajinski specijalci upali na okupirani Kinburn Spit

Ukrajinske specijalne snage izvele su amfibijski upad na Kinburn Spit, okupirano poluostrvo u ukrajinskoj Nikolajevskoj oblasti.

U saopštenju ukrajinske vojne obaveštajne agencije navodi se kako je u operaciji uništeno šest ruskih oklopnih vozila kao i vojno osoblje.

Kinburn Spit je, podsetimo, pod ruskom okupacijom od početka ruske invazije u februaru 2022. godine.

Počela osveta Rusa za Kursku oblast!

Sumska oblast na udaru ruskih bombi. Društvenim mrežama se šire snimci napada.

Ukrajinska vojska izvela je napad na pogranični deo Kurske oblasti, ali to nije sprečilo Vazdušno-kosmičke snage Rusije da nastave svoje operacije u zoni specijalne vojne operacije (SVO).

Tokom noći, ruske snage su raketirale ukrajinske aerodrome, uključujući one predviđene za raspoređivanje lovaca F-16. Na udaru se našao i grad Sumi, prema pisanju lista "Moskovski komsomolec".

Telegram kanal "Kondotijero" izveštava da su ruske Vazdušno-kosmičke snage već drugu noć zaredom bombardovale aerodrome ukrajinske vojske u oblastima Odesa, Nikolajev i Kirovograd.

Zbog ovih napada, raspoređivanje vojnih jedinica na tim aerodromima u bliskoj budućnosti postaje neizvesno, navodi se u tekstu.

Takođe, istaknuto je da je grad Sumi od ranog jutra pod udarom "Iskander" raketa iz Brjanske oblasti.

Kanal "Prvi Harkovski" potvrdio je napad na Sumi, napominjući da su se prethodnog dana pojavile informacije o mogućem dolasku Budanova, a možda i predsednika Zelenskog, u štab operacije "Kurski bumerang".

Prema poslednjim informacijama sa kanala "Zvezdanews" Rusi su bacili bombu FAB-3000 u Sumskoj oblasti. 

Ruska korporacija "Rosteh" saopštila je da je nova verzija avio-bombe od tri tone (FAB-3000), opremljena univerzalnim modulom za planiranje i korekciju, postala još efikasnija, kombinirajući izuzetnu razornu moć i visoku preciznost.

Proizvodnja ovih bombi u Rusiji počela je u martu ove godine, a krater nastao nakon eksplozije ima prečnik od 30 metara i dubinu od 15 metara.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije koriste ove bombe u zoni specijalne vojne operacije, omogućavajući vojnim avionima da napadaju ukrajinska utvrđenja bez izlaganja vatri protivraketnih sistema.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading