GENERAL SIRISKI OBRADOVAO ZELENSKOG: Saopštio mu RADOSNU vest o ofanzivi ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti

Autor:

Svet

13.08.2024

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se oglasio nakon što je dobio izveštaj od Sirskog

GENERAL SIRISKI OBRADOVAO ZELENSKOG: Saopštio mu RADOSNU vest o ofanzivi ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti

Foto: Profimedia

Ukrajina kontroliše 74 naselja u Kurskoj oblasti u Rusiji, tvrdi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.

Sirski je o tome danas obavestio ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, preneo je Unian.

- U protekla 24 sata Oružane snage Ukrajine su napredovale u različitim pravcima od jednog do tri kilometra - naveo je Sirski.

Volodimir Zelenski je izjavio, nakon što je dobio izveštaj od Sirskog, da se napredovanje ukrajinskih snaga u regionu Kurska nastavlja uprkos složenim, intenzivnim borbama.

 

 

Međutim, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su ukrajinske trupe izgubile u jednom danu na Kurskom pravcu do 420 vojnika, a od početka napada 6. avgusta 2.030 vojnika.

Od početka napada uništeno je 35 ukrajinskih tenkova, 31 oklopni transporter, 18 borbenih vozila pešadije, 179 drugih borbenih oklopnih vozila, 78 vozila, četiri protivvazdušna raketna sistema, dva lansera višecevnih raketnih sistema i 14 topova, navodi Ministarstvo, prenela je agencija Interfaks.

Komandant specijalnih snaga Ahmat, zamenik načelnika glavnog vojno-političkog resora Ministarstva odbrane, Apti Alaudinov izjavio je ranije danas da je većina ukrajinskih trupa koje su izvršile invaziju na Kursku oblast uništena, a da su sve oblasti u kojima se kreću Oružane snage Ukrajine pod kontrolom ruske vojske.

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine pokrenule su 6. avgusta napad na Kursku oblast u Rusiji, preneo je Tanjug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading