OVAKO RUSKI DRŽAVNI MEDIJI IZVEŠTAVAJU O UKRAJINSKOM UPADU U KURSK: Šta se zaista dešava na ratištu? (FOTO)

Autor:

Svet

13.08.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski TV kanali pokušavaju da uvere gledaoce u besmislenost operacije, često koristeći rusku reč "avantura" kako bi je opisali

OVAKO RUSKI DRŽAVNI MEDIJI IZVEŠTAVAJU O UKRAJINSKOM UPADU U KURSK: Šta se zaista dešava na ratištu? (FOTO)

Foto: Youtube/Printscreen/Kanal13

Nedelju dana otkako su ukrajinske snage prvi put prešle granicu s regijom Kursk, upad je i dalje glavna priča na ruskoj državnoj televiziji.

Ali, umesto da gledaocima pruže pouzdane informacije o razvoju događaja na terenu, ruska državna televizija koristi upad u Kursk kako bi ojačala kremaljski narativ o ukrajinskoj agresiji.

Kaže se da ruske trupe uspešno odbijaju ukrajinske pokušaje da probiju njihove linije, dok se upad naziva činom terorizma protiv civila, a ne vojnim odgovorom na invaziju Rusije na ukrajinsku teritoriju.

 

 

Ruski TV kanali pokušavaju da uvere gledaoce u besmislenost operacije, često koristeći rusku reč "avantura" kako bi je opisali.

U jednom tokšou na državnoj televiziji gost se požalio kako niko nije pozvao na "olimpijski prekid vatre".

Uveravaju Ruse u kolosalne gubitke Ukrajine

Danas je u političkom tokšou "60 minuta" voditeljka Olga Skabejeva utvrdila da Ukrajina trpi "kolosalne gubitke", pri čemu vozila hitne pomoći stoje u redu preko granice čekajući ranjene vojnike evakuisane s fronta.

Uz to državna televizija pokušava da stvori sliku zemlje ujedinjene u solidarnosti, u kojoj dobrovoljci žure da pomognu onima koji su bili prisiljeni da napuste svoje domove, dok u isto vreme država izbeglicama nudi velikodušnu pomoć.

To je u suprotnosti s nekim izveštajima s terena, na primer novinama Komersant, gde su meštani tvrdili da vlasti umanjuju razmere situacije i ne pružaju dovoljnu pomoć, javlja BBC. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading