RUSI POKRENULI HITNU EVAKUACIJU STANOVNIŠTVA! Ovaj deo Belgorodske oblasti više NIJE BEZBEDAN, sprema se velika ukrajinska invazija?!

Autor:

Svet

12.08.2024

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukobi su sve intenzivniji, stanovništvo je u opasnosti

RUSI POKRENULI HITNU EVAKUACIJU STANOVNIŠTVA! Ovaj deo Belgorodske oblasti više NIJE BEZBEDAN, sprema se velika ukrajinska invazija?!

Foto: Tanjug/AP

Ruski izvori tvrde da je udar trajao satima na naseljena mesta

Stanovnici Krasnojaružskog okruga u ruskoj Belgorodskoj oblasti na zapadu Rusije evakuišu se na bezbedna mesta pošto je uočena aktivnost ukrajinskih napada na granici okruga, izjavio je jutros načelnik Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

"Imamo alarmantno jutro, neprijateljsku aktivnost na granici Krasnojaružskog okruga. Da bismo zaštitili život i zdravlje našeg stanovništva, počinjemo da premeštamo ljude koji žive u okrugu na bezbednija mesta", naveo je Gladkov u video poruci, prenela je agencija Interfaks.

Gladkov je istakao da je evakuacija već počela i da su vozila za prevoz upućena u to područje.

Još uvek nema reakcije Kijeva, ali nije nemoguće očekvati pokušaj ukrajinske vojske da se oduzme parče teritorije od Rusa i stvori destabilišući faktor među ruskim trupama.

Podsećamo da je u toku žestoka ukrajinska ofanziva na ruske teritorije, a trenutno je stanje veoma teško u kurskoj i belgorodskoj oblasti. Takođe, još uvek se nije sasvim smirila situacija u Zaporožju.

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi izjavio je danas da nema pretnji po nuklearnu bezbednost nakon što je u nuklearnoj elektrani u Zaporožju u Ukrajini došlo do požara nakon napada dronom na to postrojenje. U međuvremenu, požar je ugašen.

Grosi je naveo da je u napadu dronom oštećen rashladni toranj nuklearke, ali nije naveo koja je strana odgovorna za taj napad, prenela je agencija RIA Novosti.

"Ovi nepromišljeni napadi povećavaju rizik od nuklearne nesreće. Moraju da prestanu sada", naveo je Grosi u saopštenju.

 

 

Prethodno je ruska državna korporacija "Rosatom" saopštila da je rashladni toranj nuklearke u Zaporožju ozbiljno oštećen nakon dva direktna udara ukrajinskih dronova, što je izazvalo požar koji su ugasile snage Ministarstva za vanredne situacije Rusije. "Rosatom" je naveo da će opasnost od urušavanja konstrukcije proceniti stručnjaci kada situacija to bude dozvolila.

Korporacija je napade ukrajinskih dronova nazvala "nuklearnim terorizmom". 

Ukrajinska strana je optužila Ruse da su zapalili gume oko elektrane i izazvali požar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading