UKRAJINSKE SNAGE NAPALE RUSIJU! Pokušan proboj granice! Ruske snage i FSB pružili ŽESTOK otpor! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.08.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve oblasti Rusije ponovo na udaru ukrajinskih diverzantskih grupa.

UKRAJINSKE SNAGE NAPALE RUSIJU! Pokušan proboj granice! Ruske snage i FSB pružili ŽESTOK otpor! (VIDEO)

Foto: Shutterstock, Liveuamap

Ruski graničari i vojska sprečili su pokušaj proboja granice iz Ukrajine u Kurskoj oblasti, izjavio je vršilac dužnosti gubernatora te ruske oblasti Aleksej Smirnov.

- Danas stižu informacije iz Sudžanskog i Korenjevskog okruga o pokušajima oružanih snaga Ukrajine da se probiju na teritoriju Kurske oblasti. Vojnici granične službe FSB Rusije i oružanih snaga Ruske Federacije nisu dozvolili proboj granice - napisao je Smirnov na Telegramu, a prenosi RIA Novosti.

Agencija podseća da su u martu izviđačko-diverzantske grupe oružanih snaga Ukrajine nekoliko puta pokušale da prodru na rusku teritoriju - u Belgorodskoj oblasti i u Kurskoj oblasti, ali da su ruske snage to pokušale osujetile.

Kurska i Belgorodska oblast nalaze se na zapadu Rusije, na granici s Ukrajinom, preneo je Tanjug.

 

Ruski PVO uništio 22 ukrajinske bespilotne letelice iznad dva regiona

Snage protivvazdušne odbrane oborile su 22 ukrajinske bespilotne letelice iznad ruske teritorije za sat i po, saopštilo je ministarstvo odbrane.

- Ujutro 6. avgusta, od sedam do 8.30 po moskovskom vremenu, dežurni sistemi PVO uništili su 13 bespilotnih letelica nad teritorijom Kurske oblasti i devet ukrajinskih bespilotnih letelica nad teritorijom Belgorodske oblasti - navedeno je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Prema informacijama, v. d. guvernera Kurske oblasti Alekseja Smirnova, ukrajinski helikopter napao je putnički automobil na stanici Gluškovo i u toj nesreći dve osobe su povređene, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading