UKRAJINA SASULA SAV GNEV NA BELGOROD! Žestoka kanonada Kijeva po ruskoj oblasti, mnogo ranjenih, ima i onih u KRITIČNOM STANJU

Autor:

Svet

08.08.2024

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kijev ulaže sve što ima u proboj fronta

UKRAJINA SASULA SAV GNEV NA BELGOROD! Žestoka kanonada Kijeva po ruskoj oblasti, mnogo ranjenih, ima i onih u KRITIČNOM STANJU

Foto: Printscreen/twitter.com/IDF

Najmanje 16 osoba povređeno je u napadima ukrajinskih dronova i granatiranju Belgorodske oblasti u Rusiji u sredu, saopštio je jutros načelnik te oblasti Vjačeslav Gladkov.

Gladkov je napisao na Telegramu da je jedna osoba teško povređena, a da je ukupno njih 13 prebačeno u bolnice, prenela je agencija RIA Novosti.

Načelnik je naveo da je Belgorodska oblast u sredu napadnuta ukupno 86 puta

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je tokom noći 16 dronova iznad  Belgorodske i Kurske oblasti u Rusiji, saopštilo je jutros rusko ministarstvo odbrane.

"PVO sistemi uništili su 14 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad teritorije Belgorodske oblasti i dve nad teritorijom Kurske oblasti", navodi ministarstvo.

Oružane snage Ukrajine redovno granatiraju centralne i pogranične regione Rusije.

Podsećamo da je u Kurskoj oblasti Ruske Federacije uvedena vanredna situacija, što je saopštio vršilac dužnosti gubernatora ove oblasti Aleksej Smirnov.

"U Kurskoj oblasti ostaje teška operativna situacija u pograničnim oblastima. Da bih otklonio posledice ulaska neprijateljskih snaga u region, odlučio sam da od 7. avgusta uvedem vanrednu situaciju u Kurskoj oblasti", napisao je on.

Prema njegovim rečima, dok se operativna situacija ne poboljša, on će lično koordinisati rad snaga jedinstvenog državnog sistema za sprečavanje i rešavanje vanrednih situacija.

"Da podsetim da operativni štab pod mojim rukovodstvom radi danonoćno. Držim situaciju pod ličnom kontrolom. Stalno sam u kontaktu sa agencijama za sprovođenje zakona i federalnim centrom. Preduzimaju se sve neophodne mere kako bi se obezbedila bezbednost stanovnika Kurska", napisao je Smirnov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading