KLJUČA U KURSKOJ OBLASTI! Komandant "Ahmata" otkrio detalje: Situacija je ozbiljna, vode se borbe za Sudžu!

Autor:

Svet

10.08.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska vojska nastavlja da odbija pokušaj ukrajinskih oružanih snaga da napadnu zemlju, saopštilo je ministarstvo odbrane ove zemlje

KLJUČA U KURSKOJ OBLASTI! Komandant "Ahmata" otkrio detalje: Situacija je ozbiljna, vode se borbe za Sudžu!

Foto: Tanjug/Oleg Petrasiuk/Ukrainian 24th Mechanised Brigade via AP

Ruska vojska povratila je kontrolu nad mestom Martinovka i trenutno se vode borbe za Sudžu, izjavio je komandant specijalnih jedinica "Ahmat“ Apti Alaudinov.

Kako je rekao, Martinovka je ovog jutra u potpunosti očišćena, a trenutno se vode borbe za glavni put koji povezuju grad Sudža sa Kurskom.

„Situacija je poprilično ozbiljna, ušli su u našu teritoriju. Ali preuzeli smo kontrolu nad situacijom, maksimalno sve držimo u svojim rukama“, dodao je on.

Ruska vojska nastavlja da odbija pokušaj ukrajinskih oružanih snaga da napadnu zemlju, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Jedinice Grupe trupa „Sever“ i nadolazeće rezerve, armijska avijacija i artiljerija izvršile su sledeće borbene zadatke:

Obustavljen pokušaj proboja mobilnih grupa neprijatelja duboko na rusku teritoriju u oblastima Ivaškovskog, Male Loknje i Olgovke;

Izvršen udar na ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Nikolaevo-Dariino, Guevo, Ljubimovka, Zeleni Šljak i Sverdlikovo;

Avijacija i raketne snage pogodile su neprijateljske rezerve u Sumskoj oblasti;

Raketa sa termobaričnom bojevom glavom pogodila je privremenu tačku razmeštanja stranih plaćenika na južnoj periferiji Sudže, ubivši 15 militanata.

Gubici Oružanih snaga Ukrajine tokom dana iznosili su do 175 pripadnika vojske i 36 oklopnih vozila, uključujući deset tenkova, tri oklopna transportera, dva borbena vozila pešadije, 21 borbeno oklopno vozilo, kao i jedan automobil, tri poljska artiljerija. topova i višecevnog raketnog sistema BM-21 „Grad“.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading