UKRAJINCI OSVOJILI RUSKI GRAD?! Veliko slavlje u Kijevu, Zelenski oduševljen, objavljeni snimci! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.08.2024

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvenim mrežama širi se sve više nezvaničnih izveštaja da su ukrajinske snage ušle u grad

UKRAJINCI OSVOJILI RUSKI GRAD?! Veliko slavlje u Kijevu, Zelenski oduševljen, objavljeni snimci! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@bayraktar_1love

Pripadnici 99. bataljona ukrajinske 61. brigade objavili su snimak iz, kako navode, ruskog grada Sudže u Kurskoj oblasti.

Na snimku koji se širi društvenim mrežama vidi se kako ukrajinski vojnici stoje pred kancelarijom ruskog energetskog diva Gasproma.

- Pozdrav iz grada Sudže. Imamo novosti, grad je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine. U gradu je mirno. Sve kuće su netaknute. Strateški objekt Gasproma u Sudži je pod kntrolom 99. bataljona 61. brigade. Želimo vam mirno nebo. Slava Ukrajini! - govori ukrajinski oficir.

Društvenim mrežama širi se sve više nezvaničnih izveštaja da su ukrajinske snage ušle u grad Sudžu u Kurskoj oblasti, koji je važno logističko i energetsko središte u toj ruskoj regiji.

Majkl Vajs, novinar Insajdera i autor knjige o Islamskoj državi, je na X-u objavio važnu fotografiju.

- Ovde imamo ukrajinskog vojnika iz 130. izvidničkog bataljona koji pozira ispred radnje u Sudži i Rusiji. Ponekad "specijalne vojne operacije" ne ispadnu onako kako su zamišljene - objavio je Vajs.

"Čestitam vojsci na zarobljavanju neprijatelja, posebno su uspešni u zadnja tri dana"

Ukrajinski predsednik Volodimr Zelenski u svom večerašnjem obraćanju je izjavio da je u poslednja tri dana "popunjavanje fonda za razmenu zarobljenika bilo posebno uspešno", pri čemu se očito referisao na ukrajinsku operaciju u ruskoj regiji Kursk.

- Želim posebno da zahvalim našim vojnicima i jedinicama koje doprinose popunjavanju fonda za razmenu, zarobljavaju okupatore i time pomažu oslobađanju našeg naroda iz ruskog zarobljeništva. Ovo je izuzetno važno, a u poslednja tri dana je bilo posebno uspešno - rekao je Zelenski.

- Osim toga, stigli su izveštaji Spoljno-obaveštajne službe i Glavne obaveštajne uprave (HUR) u vezi s kratkoročnim izgledima, sposobnostima i ciljevima terorističke države. Radimo na daljnjem ograničavanju sposobnosti Rusije da vodi ovaj rat - rekao je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading