KRAJINOVIĆ TO NIKADA NIJE ZABORAVIO ĐOKOVIĆU: Filip se "slomio" po odlasku u penziju

Autor:

Sport

17.09.2024

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obratio se posebno svim saigračima.

KRAJINOVIĆ TO NIKADA NIJE ZABORAVIO ĐOKOVIĆU: Filip se "slomio" po odlasku u penziju

Foto: Starsport

Filip Krajinović zvanično je otišao u igračku penziju. Bio je Somborac važan šraf teniske reprezentacije Srbije proteklih godina, ali i teniser koji je umeo da zablista na velikoj sceni. Kada je Srbija slavljem u dublu Novaka Đokovića i Hamada Međedovića povela sa nedostižnih 3:0 protiv Grčke u borbi za opstanak u elitnoj grupi Dejvis kupa upriličen je ispraćaj u penziju Krajinoviću, kojeg su slomile emocije. Međutim, tek nekoliko dana kasnije on se još burnije oprostio od tenisa.

Republika

Foto: Starsport

Okačio reket o klin: Krajinović ispraćen u penziju

- Rekao sam "zbogom" jednom prelepom putovanju koje mi je pružilo neverovatne prilike, upoznalo me sa izuzetnim ljudima i darovalo nezaboravna iskustva. Tokom 15 godina profesionalne karijere, doživeo sam trenutke koji će zauvek biti urezani u mom srcu. Put nije uvek bio uvek lak; bilo je poraza i pobeda, ali svaki taj trenutak je oblikovao moju karijeru i učinio me onim što sam danas. Želim da se zahvalim celom svom timu reprezentacije, timu svojih prijatelja. Bila je velika čast i privilegija stajati rame uz rame sa vama i zajedno braniti boje Srbije. Naučili ste me mnogo toga, bili ste moja druga porodica, ona s kojom sam rastao kao čovek i sportista - počeo je Krajinović.

On se posebno obratio ljudima koji mu najviše znače. Prvo je bio Novak Đoković za kojeg se pričalo da je čak i finansijski pomogao Fići kada mu je to bilo potrebno, pa i da mu je dao svoj stan da živi u njemu.

Republika

Foto: Instagram.com/printscreen/djokernole

Prijatelji: Krajinović i Đoković

- Fernando, Novače, juče nisam uspeo da kažem sve što sam želeo zbog naleta emocija. Hvala ti što si verovao u jednog malog Somborca i pomogao mu da pronađe svoj put. Hvala ti na neizmernoj podršci bez koje ne bih bio ovde gde sam danas, i bez koje sigurno ne bih stajao pred vama. Inspiracija si za sve nas, ne samo kao sportista već i kao čovek.. Hvala ti za sve trenutke, kako na terenu, tako i van njega. Viktore (Troicki), selektore, hvala ti na poverenju, strpljenju i velikom srcu. Hvala ti što si me prihvatio, i bio uporan da me “ukrotiš” i što si na taj način postao moj veliki prijatelj i oslonac kroz sve ove godine. Duci (Dušan Lajović), kume, zajedno smo prošli kroz sve - i dobre i loše trenutke, sve uspone i padove. Privilegovan sam što te imam uz sebe kao prijatelja, i zahvalan na svemu što sam naučio od tebe.

Podsetimo, nakon pomenutog dubla Novak Đoković se obratio publici i istakao značaj Filipa Krajinovića za srpski tenis. Đoković je istakao da je Krajinović zaslužio ogroman aplauz za trud koji je uložio tokom svoje karijere i pozvao publiku da ga ovacijama pozdravi. Ovo je bio emotivan trenutak za Krajinovića, ali i za sve prisutne koji su imali priliku da se oproste od ovog talentovanog tenisera.

- Poslednja stvar, ono što je nama svima bitno, naš prijatelj Filip Krajinović se povlači iz tenisa zvanično i želeli bismo da ga pozovemo da mu odamo priznanje i zahvalnost za sve što je uradio za srpski tenis. Danas mu je poslednji dan profesionalne karijere i zaslužio je ogroman aplauz za trud koji je uložio - naveo je Nole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading