PROBLEMI SE NIŽU KAO NA TRACI: Kako će se iz ovoga izvući? Finansijska kriza zakucala na vrata slavnog tenisera!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.09.2024

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ne cveta cveće ni u njegovo preduzeće".

PROBLEMI SE NIŽU KAO NA TRACI: Kako će se iz ovoga izvući? Finansijska kriza zakucala na vrata slavnog tenisera!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković pomogao je teniskoj reprezentaciji Srbije da opstane u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Drugog dana takmičenja u dvorani “Aleksandar Nikolić”, par Hamad Međedović i Novak Đoković su uspeli da savladaju grčki par Aristotelisa Tanosa i Petrosa Cicipasa rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 6:3) čime je primarni cilj ostvaren i ostaje da se vidi da li će navedeni trijumf predstavljati i poslednje Novakovo pojavljivanje pred domaćom publikom u srpskoj prestonici.

Navedeno je obeležilo vikend za nama kada je u pitanju srpski teniski sport, ali vest koja je uzburkala sportsku javnost prvog radnog dana u novoj nedelji, stiže iz Švajcarske.

Jedan od najbolje plaćenih sportista svih vremena Rodžer Federer suočava se sa finansijskim problemima.

Kako prenosi španska "Marka" Federer je "prodao" ovogodišnji Lejver kup u Berlinu, a zatim je učinio nešto što se ljubiteljima belog sporta svakako neće dopasti.

Naime, Rodžer Federer je odlučio da drastično povisi cene ulaznica za predstojeći teniski spektakl, tako da će karte koštati od 300, do čak 4.420 evra za ona najatraktivnije mesta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Na Lejver kupu se Federer oprostio od tenisa

 

Prema pisanju španskih novinara prošlogodišnji Lejver kup je protekao u finansijskom deficitu od čak 1,8 miliona evropskih novčanica, dok se predviđa da će ovogodišnji gubici biti nešto manji i iznosiće "svega" milion i po evra. Istovremeno "Marka" ističe da je upravo drastično povećanje cena ulaznica uslovilo i pad interesovanja publike za ovaj teniski spektakl, a organizatorima ne ide u prilog ni činjenica da na njemu neće biti ni legende ovog sporta Novak Đoković i Rafael Nadal.

Treba podsetiti da je početak nove radne nedelje doneo i novu ATP listu, a najbolji teniser u istoriji i ovoga puta nalazi se na četvrtoj poziciji sa ukupno 5.560 poena, svega 85 više od petoplasiranog ruskog tenisera Danila Medvedeva.

Na čelnoj poziciji i dalje se nalazi Italijan Janik Siner koji ima 11,180 poena, a slede ga Nemac Aleksander Zverec (7.075) i Španac Karlos Alkaraz (6.690).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading