NOVAKA TRENUTNA POZICIJA NE BRINE: Prvo mesto je miljama daleko - Đoković odustaje od borbe za vrh!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.09.2024

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ista meta, isto odstojanje.

NOVAKA TRENUTNA POZICIJA NE BRINE: Prvo mesto je miljama daleko - Đoković odustaje od borbe za vrh!

Foto: ST/Dragan Kadić

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković pomogao je teniskoj reprezentaciji Srbije da opstane u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Drugog dana takmičenja u dvorani “Aleksandar Nikolić”, par Hamad Međedović i Novak Đoković su uspeli da savladaju grčki par Aristotelisa Tanosa i Petrosa Cicipasa rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 6:3) čime je primarni cilj ostvaren i ostaje da se vidi da li će navedeni trijumf predstavljati i poslednje Novakovo pojavljivanje pred domaćom publikom u srpskoj prestonici.

Početak nove radne nedelje donosi i novu ATP listu, a najbolji teniser u istoriji i ovoga puta nalazi se na četvrtoj poziciji sa ukupno 5.560 poena, svega 85 viđe od petoplasiranog ruskog tenisera Danila Medvedeva.

Na čelnoj poziciji i dalje se nalazi Italijan Janik Siner koji ima 11,180 poena, a slede ga Nemac Aleksander Zverec (7.075) i Španac Karlos Alkaraz (6.690).

Listu TOP 10 tenisera planete još čine i Andrej Rubljov, Tejlor Fric, Hubert Hurkač, Kasper Rud i Gregor Dimitrov.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Čelna pozicija na ATP listi je sve dalje

 

Jada je reč o ostalim srpskim teniserima Miomir Kecmanović se nalazi na 53. poziciji, Dušan Lajović je na 53. mestu, čime se završava spisak srpskih tenisera u TOP 100 igrača planete.

Laslo Đere je napredovao dva mesta i trenutno se nalazi na 119. poziciji, dok je Hamad Međedović na mestu broj 137.

Treba podsetiti i na interesantnu izjavu Novaka Đokovića nakon uspeha u Dejvis kupu. Tom prilikom najbolji teniser u istoriji belo sporta je izjavio:

- Nije mi cilj da jurim Završni tunir niti renking. Što se mene tiče sa tim turnirom sam završio karijeru, da li ću igrati narednih godina ne znam. Prioritet su Grend slemovi i reprezentacija,

Ovo znači da Đokovića više ne zanima toliko koji je na ATP listi i da je polako vreme da okači reket o klin. Takođe, Nole je izjavio da će igrati za nacionalni tim dokle god bude bio aktivan teniser, što znači da će okončati karijeri pred svojom, publikom u Beogradu. Novak ima 37 godina, a ove godine je došao do zlata na Olimpijskim igrama, jedinog trofeja koji mu je nedostajao u karijeri, ali je podbacio na ostalim turnirima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading