AMERI MOGU DA SE UBIJU BEZ NOVAKA: Proterivali su ga, maltretirali, a sada kukaju za njim

Autor:

Sport

12.09.2024

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenis kada nema Đokovića nije isti sport.

AMERI MOGU DA SE UBIJU BEZ NOVAKA: Proterivali su ga, maltretirali, a sada kukaju za njim

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković, jedan od najvećih svetskih tenisera, svojom rano eliminacijom na ovogodišnjem US openu izazvao je pad gledanosti finala, što je rezultiralo drugom najlošijom gledanošću u poslednjih deset godina. Finale između Janika Sinera i Tejlora Frica privuklo je prosečno samo 1,7 miliona gledalaca na američkom ESPN, što je značajno niže u poređenju sa prethodnim godinama.

Prošlogodišnje finale, u kojem je Novak Đoković igrao protiv Medvedeva, privuklo je pažnju prosečno oko 2,3 miliona Amerikanaca, dok je finale 2018. godine, u kojem je takođe učestvovao Đoković, okupilo oko dva miliona gledalaca. Čak i 2016. godine, kada je Đoković igrao sa Vavrinkom, finale je privuklo oko 1,7 miliona ljudi. Ovi podaci jasno pokazuju koliki uticaj Novak Đoković ima na gledanost teniskih mečeva.

Interesantno je da je žensko finale US opena takođe značajno gledano, sa prosečno 1,8 miliona gledalaca koji su pratili meč između Sabalenke i Pegule. Ovi podaci ukazuju na to da ženski tenis takođe ima značajan uticaj na gledanost teniskih takmičenja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Jasno je da Novak Đoković predstavlja ključni faktor za visoku gledanost teniskih mečeva, posebno kada je reč o finalima velikih turnira poput US opena. Njegova rana eliminacija ove godine direktno je uticala na smanjenje gledanosti, što predstavlja izazov za promociju tenisa u trenucima kada Đoković nije uključen u takmičenje.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading