SUDBINA NOVAKA ĐOKOVIĆA SE REŠAVA DO 10. NOVEMBRA: Hrvat upozorava da tog dana MOŽE DOĆI KRAJ

Autor:

Sport

09.09.2024

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo bi katastrofa ako bi se to desilo, kaže Nikola Pilić.

SUDBINA NOVAKA ĐOKOVIĆA SE REŠAVA DO 10. NOVEMBRA: Hrvat upozorava da tog dana MOŽE DOĆI KRAJ

Foto: Profimedia

Novak Đoković pao je na najniže grane u poslednjih mesec i po dana, a kakva će mu sudbina biti biće poznato do 10. novembra. Najbolji teniser Srbije nalazi se tek na četvrtom mestu danas objavljene ATP liste što mu je najgori rang od 19. januara prošle godine jer je tog dana osvojio Australijan open i sa pete skočio na prvu poziciju.

Razlog za ovakvo survavanje na listi je činjenica da Nole u 2024. još uvek nije osvojio trofej, a bio je znatno lošiji na turnirima nego prošle godine, pa je izgubio veliki broj bodova. Konkretno, time što nije odbranio US open izgubio je 1.900 bodova, a kako je najbolji na svetu Janik Siner došao do pehara osvojio je novih 1.820 bodova pa je razlika sada između njih ogromna, sa Aleksanderom Zverevim i Karlosom Alarazom između.

Imaući u vidu da je pomenuta razlika trenutno 5.620 bodova, da je Nole u očajnoj formi i da do kraja 2024. brani titulu na mastersu u Parizu (1.000) i pehar i 1.300 bodova na Završnom mastersu u Torinu, jasno je da Đoković neće još skoro ni prići Sineru. Međutim, sudbina njegove sezone, pa i cele karijere može biti rešena do pomenutog 10. novembra, smatra Novakov nekadašnji trener Nikola Pilić u razgovoru za Republiku.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Surovo iskren: Nikola Pilić

- Čujte, Novak je 20 godina u samom vrhu i to mu niko ne može osporiti. On je i dalje vrhunski teniser, samo je pitanje koliko je spreman trenutno i šta on dalje želi. Povredio je koleno nma Rolan Garosu, operisao ga, igrao finale Vimbldona, to je čudo. A onda je osvoio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. To je njegov dijamant sa najviše karata. Zato ne čudi da je sebi dao malo oduška da bude sa porodicom, puno je bio pod stresom poslednjih meseci - počeo je razgovor Pilić za naš portal.

On podseća da je Novak odlučio da u 38. godini promeni navike i da igra mahom veće turnire, ali ga upozorava da to može biti mač sa dve oštrice.

- Čuva snagu za velike turnire, ali mora igra ti "male" da bi bio u ritmu. Ne možeš iz mirovanja odmah do šeste brzine. Trebaju mu ti turniri da bude u formi. Zato veruje da će sada da igra pametnije. Samo što u 2024. nije ostalo puno prostora za kalkulacije. On mora da odigra odlično Bersi (masters u Parizu) inače će mnogo izgubiti. Ne samo u Francuskoj, već će praktično tamo završiti sezonu ako ne izbori plasman na Završni masters. Bila bi katastrofa da ne ode u Torino. On bi već tada dočekao kraj sezone. Novak tamo brani 1.300 bodova. Zamislite da ostane i bez njih. Pitanje da li bi sa tako malo bodova mogao da se vrati opet u vrh. Mada, to je Novak, a takvi šampioni se ne otpisuju nikada - jasan je Pilić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Brani titulu u Torinu i 1.300 bodova: Novak Đoković

Naime, u trenutnoj ATP trci za Torino, koji traje od 10. do 17. novembra Novak se nalazi na devetoj pozici. Istina, on je blizu Aleksa de Minora, ali i njemu za vratom diše Grigor Dimitrov. Zato će Novak igrati i na povratničkom mastersu u Šangaju u nameri da overi Torino.

- Verujem da će Novak biti u osam. Dovoljno je pametan da odigra taktički i obezbedi mesto na Završnom mastersu. Samo da ga zdravlje posluži i da se fokusira kao recimo na Olimpijskim igrama - zaključio je Pilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading