BRAT PRAVOSLAVAC POMOGAO NOVAKU: Povukao potez koji može da kreira Đokovićevu sudbinu

Autor:

Sport

04.09.2024

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika drama na US openu.

BRAT PRAVOSLAVAC POMOGAO NOVAKU: Povukao potez koji može da kreira Đokovićevu sudbinu

Foto: Srđan Stevanović

Novak Đoković prerano je ispao sa US opena i sam je kriv zbog gubitka 1.900 bodova i pada na ATP listi. Koliki će taj pad biti zavisi sada od drugih, a jedan potez njegovog prijatelja mogao bi bar malo da ga obraduje.

Naime, noćas je došlo do neočekivanog obrta kada je Grigor Dimitrov predao meč četvrtfinala Frensisu Tijafou. Ovaj rasplet događaja direktno je uticao na Novakovu poziciju na ATP listi, budući da je predajom Bugarin ostao bez šanse da pretekne Novaka. S druge strane, ukoliko Danil Medvedev uđe u polufinale, postoji mogućnost da dođe do promene na listi, ali Rus mora prvo da savlada Janika Sinera, što svakako nije lak zadatak. Ukoliko Medvedev ostvari pobedu, Novak će od ponedeljka biti peti teniser sveta. Međutim, ukoliko Siner trijumfuje, Novak će pasti na četvrtu poziciju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Grigor Dimitrov


Nakon turnira u Njujorku, Italijan Aleksandar Zverev ostaje prvi na ATP listi, uprkos porazu od Tejlora Frica. Na drugom mestu nalazi se Aleksandar Zverev, dok je treći Karlos Alkaraz. Uprkos eliminaciji sa US opena, Novak Đoković je i dalje među najboljih pet tenisera na svetu, što svedoči o njegovoj izuzetnoj karijeri i konstantnoj prisutnosti u vrhu svetskog tenisa. S obzirom na to da je Novak jedan od najuspešnijih tenisera današnjice, njegove igre i dalje izazivaju veliku pažnju javnosti i ostaju tema brojnih sportskih diskusija.

Eliminacija Novaka Đokovića sa US opena i dalje izaziva brojne spekulacije o daljem toku njegove karijere. Iako je došlo do gubitka bodova, Novakova pozicija među najboljih pet tenisera na svetu svedoči o njegovoj izuzetnoj profesionalnosti i kvalitetu igre. Ova eliminacija otvara pitanja o Novakovim budućim nastupima i strategiji za naredni period, ali njegova posvećenost tenisu i želja za novim uspesima i dalje ostaju neosporni.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading