NOVAK ISPAO SA TURNIRA: Đoković gubi veliki broj bodova i tone na ATP listi

Autor:

Sport

05.09.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno mu se piše ako ne zaigra najbolji tenis.

NOVAK ISPAO SA TURNIRA: Đoković gubi veliki broj bodova i tone na ATP listi

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković rano je ispao sa US opena, izgubio 1.900 poena i tada je započelo njegovo poniranje na ATP listi. Srpski as je trenutnu u "uživo" ATP listi na četvrtom mestu, ali onaj drugi podatak koji se gleda boli mnogo više.

Naime, dobrim partijama u Njujorku ostali rivali su ga prestigli na "uživo" listi, na kojoj inače nije dobro stajao jer u 2024. još uvek nije osvojio turnir, ali sada je pao za dva mesta i trenutno je deveti. Što znači da je Novak praktično, da se sada radi presek, ispao sa Završnog mastersa sezone u Torinu. A tamo je u 2023. osvojio titulu sa samo jednim porazom u grupi, pa brani 1.300 bodova. U prevodu, izgubiće ih sve ako ne bude u prilici da ih brani, a to znači novi pad na ATP listi na kraju godine.

Završni turnir okuplja osam najboljih tenisera sezone, a Novak se trenutno nalazi na devetom mestu. Amerikanac Tejlor Fric i Australijanac Aleks de Minor su ga preskočili, ali do kraja sezone postoje još turniri na kojima će Đoković imati priliku da popravi svoj plasman. Sa osvojenim zlatom na Olimpijskim igrama, Novak još uvek nije uspeo da osvoji titulu u ovoj sezoni, ali ima priliku da promeni tu situaciju.


Novak je prijavljen za Masters u Šangaju, a nije isključeno da će igrati i na Mastersu u Parizu. Njegova sudbina će zavisiti od rezultata na ovim turnirima, a pobede bi mu omogućile da se vratiti među osam najboljih igrača ove sezone.


Novak Đoković se suočava sa izazovima na putu ka Završnom turniru u Torinu, ali sa svojim iskustvom i veštinama, može se očekivati da će nastaviti da se bori za svoje mesto među najboljima. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju naredne turnire kako bi videli kako će se razvijati situacija na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading