NOLE PAO ISPOD CRTE: Evo na kojoj je sad poziciji najbolji srpski teniser!

Autor:

Sport

04.09.2024

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vrhu ATP trke trenutno se nalazi Janik Siner sa 7400 poena.

NOLE PAO ISPOD CRTE: Evo na kojoj je sad poziciji najbolji srpski teniser!

Foto: Printscreen

Rani poraz Novaka Đokovića na US openu ugrozio je njegovu poziciju u borbi za plasman na završni masters u Torinu. Trenutno se ne nalazi među prvih osam najboljih igrača po učinku u tekućoj sezoni, te mu predstoji borba da izbori svoje mesto na završnom turniru. Novak Đoković je mnogo puta do sada uspevao prvi da se kvalifikuje za turnir, ali ove sezone situacija je potpuno drugačija, pošto se trenutno nalazi na devetom mestu u ATP trci i prvi je ispod crte za takmičenje u italijanskom gradu.

Najbolji srpski teniser odlučio je da nastupa na turniru iz serije 1.000 u Šangaju, koji će se održati od 2. do 13. oktobra. Ovo će biti prvi put posle pet godina da će Novak učestvovati na ovom turniru, te se očekuje da će pružiti svoj maksimum kako bi ostvario što bolji rezultat.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Različiti faktori, uključujući krajnji učinak na Otvorenom prvenstvu Amerike, uticaće na Novakov plasman u ATP trci. Trenutno se nalazi na devetom mestu, a preskočili su ga Amerikanac Tejlor Fric, kao i Australijanac Aleks de Minor. Ipak, Novak je prijavljen za Masters u Šangaju, ali još nije potpuno sigurno da li će se zaista naći tamo i zaigrati prvi put od 2019.


Na vrhu ATP trke trenutno se nalazi Janik Siner sa 7400 poena, dok se Novak Đoković nalazi na devetom mestu sa 3.260 poena. Ovo je jasan pokazatelj izazova sa kojima se Novak suočava u svojoj borbi za plasman na završni masters u Torinu. S obzirom na njegovu raniju dominaciju u svetu tenisa, sigurno je da će mnogi pratiti njegove naredne nastupe sa velikim interesovanjem.

Trenutno stanje, ATP trka:

1. Janik Siner 7400*

2. Aleksander Zverev 6.116
3. Karlos Alkaras 6.010
4. Danil Medvedev 4.420*
5. Kasper Rud 3.785
6. Andrej Rubljob 3.480
7. Tejlor Fric 3.390*
8. Aleks de Minor 3.305*
................
9. Novak Đoković 3.260
10. Grigor Dimitrov 2.835

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading