DRAJPER OBJASNIO ZAŠTO JE POVRAĆAO: Nije se razboleo, OVO je bio glavni PROBLEM! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.09.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakav incident izazvao je različite reakcije kod publike i stručnjaka.

DRAJPER OBJASNIO ZAŠTO JE POVRAĆAO: Nije se razboleo, OVO je bio glavni PROBLEM! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Tokom polufinalnog meča Janika Sinera i Džeka Drejpera na US Openu viđene su nemile scene kada je britanskom teniseru postalo loše usred meča, te je morao da se ispovraća na terenu. Ovo neobično dešavanje dovelo je do iznenađenja i zabrinutosti kod publike i ostalih učesnika.

- Bilo je izuzetno vlažno danas. Cele nedelje nije bilo ovako kao danas. Očigledno je meč bio težak. Zato je Janik broj jedan na svetu, jer kada igrate sa vrhunskim igračima, intenzitet je drugačiji. To je korak više. Generalno sam opušten, ali danas sam osećao veće uzbuđenje nego obično. Pomalo sam anksiozan. Kada se se sve to zajedno uzme u obzir, osetim mučninu na terenu - rekao je Drejper nakon meča pa dodao:

- Nisam se osetio bolje, osećaš se sve gore i gore, jer ne možeš ništa da ubaciš u svoje telo. Kada igrate duge mečeve, morate biti u prilici da pijete i jedete, kako bi vaše telo imalo zalihe. Kada se osećaš bolesno, to ne možeš da radiš i to je najgori osećaj. Ne možete da se krećete po terenu kada se to dogodi. Užasan osećaj, osećate vrtoglavicu, mučninu - dodao je teniser.

 

 

Ovakav incident izazvao je različite reakcije kod publike i stručnjaka, a mnogi su istakli da su uslovi takmičenja, kao i mentalni i fizički pritisak na tenisere, često nedovoljno istraženi i razumevani.

Drejper je istakao da se osećao sve gore i gore kako meč odmicao, te da je nemoguće normalno funkcionisati kada vam postane loše usred meča. Ovo je skrenulo pažnju na značaj brige o zdravlju i pripremi tenisera, posebno u ekstremnim uslovima takmičenja.

Incident sa Džekom Drejperom na US Openu pokazao je koliko je važno razumeti izazove s kojima se teniseri suočavaju tokom mečeva, te potrebu za boljom pripremom i podrškom kako bi se smanjili neprijatni i neugodni trenuci poput ovog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading