NIJE LAKO NI KAD POBEDIŠ NOVAKA: Đokovićev dželat dobio težak šamar realnosti!

Autor:

Sport

02.09.2024

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popirin se raspao nakon duela sa Đokovićem.

NIJE LAKO NI KAD POBEDIŠ NOVAKA: Đokovićev dželat dobio težak šamar realnosti!

Foto: Profimedia

Aleksej Popirin, teniser iz Australije, doživljava teške trenutke nakon što je eliminisan sa US opena. Iako je napravio senzaciju u Njujorku eliminisavši prošlogodišnjeg šampiona Novaka Đokovića, Popirin je već u narednom kolu završio takmičenje, izgubivši od Frensis Tijafoa rezultatom 6:4, 7:6, 2:6, 6:3. Njegovo nezadovoljstvo porazom je očigledno, a on je istakao da je duel sa Đokovićem imao veliki uticaj na njega, kako mentalno tako i fizički.

- Definitivno osećam da je ovo možda propuštena prilika. Sve se menjalo u jednom, dva ili tri poena. Mislim da je on osvojio tri poena osvojio više od mene, a osvojio je tri seta. To samo pokazuje koliko je bilo blizu - reko je Popirin i nastavio:

Foto: Profimedia

Aleksej Popirin

- Da ste mi rekli na početku leta da ću biti 23. na svetu i da ću osvojiti master, a da pritom ulazim u drugu nedelju grend slema prvi put u karijeri, sigurno bih prihvatio. Ipak, da nisam pobedio meč u Montrealu ili Sinsinatiju, verovatno bih bio izvan Top 90. Kada razmišljam o tome, bilo je uspešno leto - naveo je Australijanac.

Popirin je istakao da će uzeti odmor od nekoliko dana, a onda će se pridružiti reprezentaciji u Valensiji na Dejvis kupu.

- To mi je veoma bitno. Mislim da smo prošle dve godine bili finalisti i zaista želimo da osvojimo jednom. To nam je top prioritet tokom godine, uvek smo na raspolaganju. Ništa se neće promeniti zbog toga što sam odigrao više mečeva. Uzeću nekoliko slobodnih dana, odleteću za Valensiju da se priključim timu. Izmerićemo se sa najboljim na planeti - jasan je Aleksej Popirin.

Popirinova borba na US openu možda jeste završena, ali njegova karijera i dalje ide napred. Njegova odlučnost da se takmiči na najvišem nivou, kao i njegov fokus na buduće izazove, jasno pokazuju da će ovaj mladi teniser nastaviti da ostavlja svoj trag u svetu tenisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading