ĐOKOVIĆ OSTAJE BEZ GREND SLEM TITULE U OVOJ GODINI! NIŠTA OD ODBRANE TROFEJA U NJUJORKU: Hrabri Popirin iskoristio Noletov energetski pad

Autor:

Sport

31.08.2024

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je eliminisan sa US Opena u trećoj rundi posle poraza od Alekseja Popirina sa 3:1 u setovima (4:6, 4:6, 6:2, 4:6).

ĐOKOVIĆ OSTAJE BEZ GREND SLEM TITULE U OVOJ GODINI! NIŠTA OD ODBRANE TROFEJA U NJUJORKU: Hrabri Popirin iskoristio Noletov energetski pad

Foto: Profimedia

Novak Đoković - Aleksej Popirin 1:3

(4:6, 4:6, 6:2, 4:6)

Istim rezultatom kojim je Nole ove godine dobijao dva puta Popirina, sada je neverovatni Australijanac uzvratio i nokautirao nemoćnog Đokovića.

Koliko je samo bilo čudno gledati ovako bledog Novaka posle onog srčanog izdanja u Parizu. Da se barem sva takmičenja igraju za reprezentaciju, gde bi mu kraj bio?

Kao da je sva energija ostala na Olimpijskim igrama, večeras smo gledali većim delom meča potpuno atipičnog Đokovića. I znao je to da iskoristi Popirin. Samo poslušajte podatak da je Novak imao čak 14 duplih grešaka...

Iako su oba igrača čuvala svoj servis, Novak je bio bliži brejku u više navrata, ali je uvek falilo "nešto malo". To "malo falilo" je falilo tokom celog meča. Malo da zakači liniju, malo da pređe mrežu, malo veća energija, ali opet, nije sve bilo do sreće - već Novak jednostavno nije bio dovoljno spreman za ovaj meč.

Vrebao je Popirin svoju šansu i udario Đokovića kad je najviše bolelo - u prvom, pa u drugom setu. Prvo je napravio brejk u devetom, a onda i u šestom gemu. Iako je krajem drugog seta izgledalo da bi naš teniser mogao da iskoristi problem sa povredom koju je Popirin zadobio, Australijanac se izdigao i iz toga i silovitim servisom otišao na 2:0. Tada je već Novak video da je "vrag odneo šalu" i odmah na početku trećeg seta napravio je
toliko dugo željeni brejk. 

Republika

Foto: Profimedia

Aleksej Popirin

I bio je to jedini set koji je Novak odigrao kako treba. Iako je naredni brejk bio Popirinov, opet je Novak oduzeo servis rivalu u narednom gemu, da bi isto učinio i u odlučujućem osmom. I izgledalo je tada, posle ubedljivih 6:2, da zaista možemo svedočiti još jednoj istoriji, da je Novak spreman da ode do kraja i preokrene, ali jednostavno, energija nije bila na nivou.

Držao se Novak odlično i u četvrtom setu, a onda su se dogodila dva šokantno dozvoljena brejka na gotovo isti način. Maratonski gemovi rešavani su u "đusu" u kom je Đoković ogroman broj puta servirao da završi, ali, tu je možda malo i sreća otišla na stranu Australijanca koji je imao 5:2. Iako je Nole prišao na 5:4, ubedljivim i silovitim udarcima dokusurio ga je u poslednjem gemu Aleksej i prošao dalje.

Ovo je najveći uspeh u karijeri Popirina koji će prvi put igrati u ovoj fazi nekog Grend Slema, a za nastavak sna u Njujorku moraće da savlada Frensisa Tijafoa.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

4:6 - Popirin ubedljivo dobija gem, ide dalje, a Novak ostaje bez osmine finala US Opena prvi put posle 18 godina.

4:5 - Preživeo je Novak i ovo! Opet je moralo da se rešava u "đusu", ali jedan jači udarac je koštao Popirina. Sada će ponovo imati priliku da servira za pobedu.

3:5 - Brejk Novak za ostanak u meču!! Kakva šteta što Nole na meču nije ranije pravio brejkove... Iako je prokockao tri brejk lopte, uspeo je da iskoristi četvtu i produži duel.

 

 

2:5 - Gotovo identičan brejk kao prethodni - u najvažnijem gemu na meču bolje se snašao Popirin spasavši tri brejk lopte. Na gem je od prolaska.

2:4 - Snalazi se Australijanac sa pritiskom i potvrđuje brejk.

 

 

2:3 - I opet taj brejk u najgorem mogućem trenutku... Maratonski gem pripao je Popirinu.

2:2 - Rešava lako i svoj gem Popirin.

2:1 - Siguran servis gem Noleta.

1:1 - Imao je Đoković i sada priliku za brejk, ali se ponovo spasava Popirin.

1:0 - Sa nulom osvaja prvi gem u četvrtom setu Novak! Mora energija da bude na ovakvom nivou!

KRAJ TREĆEG SETA

 

 

6:2 - VRAĆA SVE ĐOKOVIĆ I SMANJUJE NA 2:1 U SETOVIMA! Prave projektile je ispaljivao Popirin, ali igraće se još na "Ešu"!

5:2 - Pogađa Đoković prvi servis za kraj i potvrđuje brejk!

4:2 - OPA! BREJK NOLETA! E, na ovo se čekalo od početka meča! Nešto da se dogodi, da eksplodira u njemu! Izuzetna razmena ovog puta pripala je Srbinu i, posle uporne odbrane, Novak je paralelom zadao poslednji udarac Popirinu za nastavak nade o povratku.

3:2 - BREJK! I pored užasne reakcije na mreži i promašenog zicera, Đoković je imao sasvim solidnu priliku da dobije ovaj izuzetno važan gem - ali nije uspeo. Očigledno stil igre Popirina ne leži uopšte Srbinu koji više nema brejk prednosti ni u ovom setu.

3:1 - Mogao je Đoković do još jednog brejka, ali je maratonski poen pripao Popirinu, da bi potom sa dva asa Aleksej ipak odbranio svoj servis.

3:0 - Mogao je Popirin da prekine Novakovu seriju, ali je promašenim zicerom otvorio put Novaku da 11. asom na meču završi i ovaj gem. 

2:0 - KONAČNO - BREJK! Novak je posle sat i 40 minuta igre oduzeo servis Popirinu. Ovo je trebalo da se dogodi odavno, ali da vidimo kako će sad uticati na meč.

1:0 - Vidi Novak koliko je "vrag odneo šalu", te vidno fokusiran ulazi u treći set i osvaja servis gem sa nulom rivala.

KRAJ DRUGOG SETA

4:6 - Neće to omesti Popirina da dobije i drugi set u Njujorku! Novak Đoković je izgubio i drugi set istim rezultatom i pokušaće da se deveti put u karijeri vrati sa 0:2. Hajde da se nadamo da može do tog podviga. Ipak, nešto mora bolje ako planira povratak.

 

 

4:5 - Sada je Popirin pustio Novaka da što pre završi gem kako bi odšetao do klupe i dobio pomoć. Prilikom jednog proklizavanja je očigledno povredio zglob, u kojoj meri videćemo, a prema viđenom na kamerama u pitanju je Ahilova tetiva. No, biće spreman da igra.

3:5 - I još jednom je Novak imao otvoren put do brejka, ali poovo ne koristi ukazanu priliku. Nole će servirati za opstanak.

3:4 - Novak opet dobar na svom servisu, ali i dalje ima gem zaostatka, moraće da napadne brejk.

2:4 - Verovatno u najtežem mogućem trenutku, kao i u prvom setu, Popirin "brejkuje" Đokovića. Zaista Australijanac na terenu izgleda kao nikada ranije.

2:3 - Pokušao je Đoković da se vrati u gem posle nekoliko slabijih poteza, ali je ipak stao na 40:30.

2:2 - Silovit gem Popirina, bez izgubljenog poena.

2:1 - Istom merom uzvraća Srbin.

1:1 - Opet izvrsno servira Popirin.

0:1 - Posle maratonskog gema, Novak je spasao svoj servis što je veoma bitno za dalji tok meča!

KRAJ PRVOG SETA

 

 

4:6 - U polednja dva gema Popirin nije izgubio niti jedan poen osvojivši ih oba za veliku prednost od 1:0 u setovima. Šteta za sve one neiskorišćene prilike za brejk.

4:5 - Popirin je zabeležio prvi brejk na meču.

4:4 - Izgledalo je kao da će ovo biti lagan servis gem za Popirina, ali se Novak vratio pomoću dobrog riterna. Ipak, posle "đusa", Australijanac se "iščupao" i iz ovog gema dobrim servisom.

4:3 - Fenomenalnim servisom Novak osvaja sedmi gem bez izgubljenog poena.

3:3 - Imao je Novak čak pet brejk lopti koje nije iskoristio usled Popirinovih silovitih servisa, a onda je Australijanac posle neočekivano loše reakcije Srbina na mreži još jednom spasao svoj gem, najduži do sada.

3:2 - Nekoliko dužih razmena pripalo je Đokoviću koji u stilu završava ovaj gem. Za sada obojica sigurni na svom servisu, bez ijednog "dusa".

2:2 - Sa druge strane, Popirin je napravio dve duple greške do sada, ali je uprkos fenomenalnom poenu Đokovića, osvojio ovaj gem.

2:1 - Ono što najviše raduje na početku meča jeste dobar servis Đokovića.

1:1 - Imao je Popirin dobijen gem, malo je zakomplikovao, a onda ga ipak osvojio Đokovićevim slanjem lopte u aut.

1:0 - Dva asa i dve neiznuđene greške Popirina za osvojen prvi servis gem.

MEČ JE POČEO

02:25 - Teniseri su konačno tu i jedva čekaju da meč počne.

 

 

01:32 - Sada se već previše vremena čeka izlazak dvojice tenisera. I procene su da meč neće početi pre 02:20, budući da je promena između dnevnog i noćnog termina.

00:52 - Protivnik Novaka u narednom kolu, ukoliko savlada Australijanca večeras, biće Frensis Tijafo!

00:45 - Meč Đokovića i Popirina će kasniti, ali izvesno ne mnogo, budući da Tijafou trenutno fali gem do pobede nad Šeltonom.

00:20 - Meč Tijafoa i Šeltona se odužio najviše moguće - ušli su u peti set.

PRE MEČA

U 1 čas iza ponoći, Novak Đoković će izaći na teren kako bi se suočio sa australijskim teniserom Aleksejom Popirinom u meču treće runde US Opena. Ovaj meč možete pratiti uživo na kanalu Eurosport 1, a tekstualni prenos je noćas dostupan na portalu Republika.rs, pa srećno nam bilo svima.

 

 

Nakon pobeda protiv Radua Albota i Lasla Đerea, Novak teži ka plasmanu u osminu finala i nastavku svog pohoda na titulu. Đoković je nedavno oborio rekord sa najviše pobeda na centralnom terenu US Opena - "Artur Eš" stadionu. Ovo je samo jedan od brojnih dostignuća koja su obeležila karijeru ovog vrhunskog sportiste. Ipak, Đoković svakako tu neće znati, a dobro poznaje svog večerašnjeg protivnika, budući da su se već dva puta ove godine sastali na grend slemovima. Na oba takmičenja, Australijan openu i Vimbldonu, Đoković je bio uspešniji rezultatom 3:1.

Ukoliko prođe u narednu rundu, Novak će se susresti sa boljim iz duela dvojice Amerikanaca, Bena Šeltona i Frensisa Tijafoa.

Srbin i Australijanac su se do sada u karijeri sastali tri puta, a Nole je svaki put izlazio kao pobednik. Međutim, Popirin u meč ulazi pun samopouzdanja, pošto je nedavno osvojio masters u Montrealu.

Međutim, Nole posle najvećeg uspeha u karijeri, osvajanja Olimpijskih igara, dolazi i više nego spreman da odbrani titulu na US Openu i još jednom uđe u anale tenisa.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading