KAKVA DRAMA NOLETA NA US OPENU! Đoković je otkrio da li ima razloga za brigu!

Autor:

Sport

29.08.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak je izneo utiske o meču.

KAKVA DRAMA NOLETA NA US OPENU! Đoković je otkrio da li ima razloga za brigu!

Foto: Profimedia

Duel između Novaka Đokovića i Lasla Đerea na US Openu bio je obeležen ne samo sportskim veštinama, već i borbom sa povredama. Iako je Đere morao da preda meč početkom trećeg seta, već u prvom setu Novak je pokazao znakove borbe sa zdravstvenim problemima. Uslovi za igru su bili izuzetno teški, a u jednom trenutku Novak se uhvatio za srce nakon čega je zatražio medicinski tajm-aut.

Đoković je govorio o tome, ali je prethodno izneo utiske o meču.

- Nisam dobro servirao u prva dva meča, i dalje pokušavam da pronađem ritam i tempo na servisu. Ako nemaš visok procenat servisa, moraš mnogo da radiš za poene, naročito protiv igrača kao što je Đere, koji je sjajan, čvrst sa osnovne linije. Znao sam da da ću morati baš da se znojim i namučim ako ne budem dobro servirao. Tako je i bilo, dva sata za dva seta. Kraj koji niko ne želi, ni publika ni mi, verovatno kao posledica takvog fizičkog meča. U ključnim momentima sam uspeo da ubacim loptu više od njega, nekada sam imao i pravu anticipaciju, malo sam imao i sreće jer je promašio lak udarac na set lopti u drugom setu. Mečevi će postajati teži, ali pronaći ću način - rekao je Đoković.

U narednoj rundi, Novak će se suočiti sa Aleksejem Popirinom, a srpski teniser je izrazio poštovanje prema svom protivniku, ističući njegov napredak u igri.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Biću srećan ako ga opet pobedim u četiri seta. Sve je bliže. Mnogo je napredovao. Oduvek smo znali da ima sjajne servis i forhend, ali popravio je bekhend i kretanje. Konstantniji je, ne greši toliko kao ranije. U naletu je, ima samopouzdanja, nema razloga da ne ide na pobedu. Ipak, znam šta da očekujem, analiziraću mečeve iz Australijan opena i sa Vimbldona, uradiću domaći - govori on.

Novak je priznao da je tokom meča imao problema sa stomakom, što je uticalo na njegov oporavak posle poena i otežalo mu disanje. 

- Imao sam problema sa stomakom u većem delu prva dva seta, to se odrazilo na način na koji sam se oporavljao posle poena. Mnogo sam se znojio, bilo mi je teško da dišem. Želim Laslu sve najbolje, da se vrati što pre, zaslužuje da bude rangiran više, želim mu kontinuitet jer je jako posvećen i dobar momak, miran momak koji voli da radi. Poboljšalo se pred kraj drugog seta, uticalo je i to što je bilo iscrpljujućih razmena, što je i očekivano kada vidimo prošlu godinu. Moja igra mu generalno odgovara, ne ustručava se da napadne. Ove godine su ubrzani tereni, lopta niže i brže odskače, a on to voli. Nezgodno je igrati protiv njega - zaključio je Novak.

Duel između Novaka Đokovića i Lasla Đerea bio je obeležen ne samo sportskim teniskim veštinama, već i izazovima sa kojima su se teniseri suočili na terenu. Novakova upornost i borba, kao i njegova briga o zdravlju, istakli su se kao ključni faktori u ovom meču. Sada, dok se priprema za naredni duel, Novak će morati da pronađe način da se nosi sa izazovima koje donosi takmičenje na najvišem nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading