OD KAD GA JE NOVAK SAMLEO, NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Grk ŠOKANTNO ispao na startu US Opena!

Autor:

Sport

27.08.2024

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propast polufinalista OI

OD KAD GA JE NOVAK SAMLEO, NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Grk ŠOKANTNO ispao na startu US Opena!

Foto: Profimedia

Stefanos Cicipas poražen je u prvom kolu US Opena od daleko niže rangiranog Tanasija Kokinakisa sa 3:1 (7:6(7:5), 4:6, 6:3, 7:5)! Šokantan neuspeh u Njujorku doživeo je Grk koji praktično od poraza od Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara ne može da dođe sebi.

Naime, nakon turnira u Parizu, on je ispao sa Mastersa u Montrealu odmah na startu, a izbacio ga je Kei Nišikori. Posle toga je uspeo da dobije jedan meč protiv Štrufa na startu turnira u Sinsinatiju, ali ga je potom odmah eliminisao Drejper, dok je i u međuvremenu doživeo neuspeh u dublu sa Runeom.

Kao šlag na tortu došao je i večerašnji poraz od Kokinakisa. Meč je bio obeležen neočekivanim preokretima i uzbuđenjima, posebno u taj-brejku prvog seta gde je Kokinakis uspeo da povede 1:0. Iako je Cicipas uspeo da izjednači rezultat u drugom setu, Kokinakis nije dozvolio Grku da preokrene ceo tok meča. Sa brejkom u osmom gemu trećeg seta, Kokinakis je stekao prednost koju je uspeo da zadrži do kraja seta, osvajajući ga rezultatom 6:3, a potom odličnim servisom dođe do pobede.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Feliks Ože-Alijasim

Ovo nije prvi put da je Australijanac iznenadio teniski svet, pošto je ne tako davno ostvario pobedu nad Feliksom Ožeom-Alijasimom na Vimbldonu. Upravo je Kanađanin takođe doživeo šok na startu US Opena - poražen je od Jakuba Menšika koji je slavio u tri seta za 124 minuta na terenu - 6:2, 6:4 i 6:2. Iako je na Olimpijskim igrama Ože-Alijasim stigao do polufinala, očigledno je kome kakva podloga bolje prija.

U narednom kolu Kokinakis će igrati protiv boljeg iz duela Borges – Korija, dok će Menšik na Tritana Skulkejta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading