ĐOKOVIĆ JE USTVARI BOAT! Vilander Poručio Novaku da bude oprezan - "Očekujem dve neverovatne nedelje"

Autor:

Sport

23.08.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vilander je istakao da će osvajanje olimpijskog zlata Novaku dati dodatnu energiju da nastavi da se bori, posebno zbog izazova koje postavljaju mladi igrači.

ĐOKOVIĆ JE USTVARI BOAT! Vilander Poručio Novaku da bude oprezan - "Očekujem dve neverovatne nedelje"

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Mats Vilander, nekadašnji prvi igrač sveta, dao je svoje viđenje predstojećeg grend slema u Njujorku i poručio Novaku Đokoviću da bude oprezan. Vilander je istakao da je impresioniran time kako je Đoković podneo pritisak i osvojio zlato na Olimpijskim igrama, te da je sada još veći izazov osvajanje US Opena

- Očigledno je da to sve nas koji smo u sportu čini uzbuđenim i srećnim. Sada jasno možemo da kažemo, bilo da je u pitanju muški ili ženski tenis, da je neko ko osvoji 24 grend slema, olimpijsko zlato i Dejvis kup, i neko ko je osvojio najviše turnira serije 1.000 i imao bolji skor sa rivalima u velikoj trojci, ustvari BOAT - najbolji igrač svih vremena - kaže Mats i dodaje:

- Ja sam bio jako uzbuđen. I izuzetno iznenađen da je uspeo to da iznese pod pritiskom, u poređenju sam njegovim pokušajem da osvoji Vimbldon. Ovo su mu bile poslednje Olimpijske igre i uspeo je to da uradi na najmanje omiljenoj podlozi, barem bi tako mnogi rekli, na 'Filip Šatrijeu'. Ali nije još završio i to sam rekao i na Vimbldonu, osvojiće bar još jedan, dva čak i tri slema.

Republika

Foto: Starsport

Mats Vilander

Vilander je istakao da će osvajanje olimpijskog zlata Novaku dati dodatnu energiju da nastavi da se bori, posebno zbog izazova koje postavljaju mladi igrači.

- Ovo će mu dati takvu energiju da nastavi da se bori, jer on voli izazov koji mladi igrači postavljaju pred njega. Počinje da okreće navijače na jedan vrlo interesantan i zdrav način, gde ljudi, uključujući i mene, vole da vide kako ga Alkaras i Siner teraju da pruži najbolje.

Šveđanin je istakao da Novak nije igrao nijedan turnir na betonu pred Us Open, što predstavlja izazov, ali je uveren da će Novak biti izuzetno fokusiran rano na turniru.

Republika

Foto: Profimedia

Novak Đoković

 

- Novak nije igrao nijedan turnir na betonu pred Us Open. To se nije dešavalo jako dugo, posebno ako je to bila njegova odluka da ne igra. Očekujem da igra dobro kao i uvek jer mislim da je ulazak u finale Vimbldona dovoljan da mu podigne samopouzdanje. Sada zna da je sa kolenom sve u redu. Videćete Novaka koji će biti izuzetno fokusiran rano na turniru. I nešto što stvarno pomaže kada ne igrate turnira na istoj podlozi pre grend  slema je to da se koncentrišete na igrače u prvim kolima. To je bolje nego da ste došli sa osvojenim Sinsinatijem ili Montrealom. Novak zna koliko je dobar, ali isto tako zna da mora da bude oprezan iako mu je to omiljena podloga. Sada je bezmalo svako specijalista za tvrdu podlogu. Mislim da može da sebe dovede u dobru formu za drugu nedelju. Ipak, mora da bude oprezan. Mnogo igrača ima koji obožavaju da igraju sa Novakom Đokovićem rano na grend slemu, posebno ako mu je 37 godina - smatra Šveđanin. 

Za kraj, dodaje da će po njemu, US Open biti veoma otvoren.

- Mnogi igrači su umorni. Ova godina je specifična i zbog Olimpijskih igara i tih novih imena koja bi mogla da osvoje turnir. A šta ako Novak Đoković osvoji zlato na Igrama i možda mu to bude olakšanje, pa shvati i kaže, 'hej, pa ja još mogu da pobeđujem ove momke'. Tamo se igralo u dva dobijena seta. Mislim da je bolji kada se igra u tri dobijena. Tako da je sve vrlo otvoreno, tako da je muški tenis u veoma zdravoj situaciji, još od vremena kada je igrao Rafael Nadal. Novak Đoković i Endi Mari su počeli da izazivaju Federera. Svi znaju da oni mogu da pobede, ali svi znaju i da mogu da izgube. I niko osim Novaka Đokovića ne ide na značajan broj pobeda na grend slemovima. Tako da očekujem dve neverovatne nedelje - zaključio je Vilander.

Novak otvara turnir protiv Moldavca Radua Albota, sa kojim se do sada nije sastajao. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading