ĐOKOVIĆA OPTUŽUJU ZA DOPING!? Novak je NAJSUMNJIVI slučaj, teorija ZAVERE o MAGIČNOM napitku je zapalila mreže - VRAG je odneo ŠALU! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Sport

23.08.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as u nezgodnoj sitaciji zbog optužbi.

ĐOKOVIĆA OPTUŽUJU ZA DOPING!? Novak je NAJSUMNJIVI slučaj, teorija ZAVERE o MAGIČNOM napitku je zapalila mreže - VRAG je odneo ŠALU! (FOTO+VIDEO)

Foto: Profimedia

Italijanski teniser Janik Siner našao se u centru pažnje nakon što je bio pozitivan na doping testu tokom ovogodišnjeg Indijan Velsa. Međutim, on se nesmetano takmičio sve vreme dok ATP nije saopštio da je "oslobođen optužbi" za koje javnost nije ni znala da postoje. Ova situacija je izazvala brojna pitanja u teniskom svetu, pokrenula diskusiju o privilegijama vrhunskih igrača u odnosu na one slabije rangirane, ali i dovela do "rata" na društvenim mrežama.

Neki navijači su se usudili da optuže i Novaka Đokovića za korišćenje nedozvoljenih supstanci, pokušavajući da prilože "dokaze" na društvenim mrežama. Jedan od navijača Rafaela Nadala čak je podelio niz lažnih informacija koje su interpretirane na pogrešan način, a koje su sugerisale da je Đoković koristio nedozvoljene supstance. Ove optužbe su izazvale veliku pažnju, a čak su i neki navijači počeli da šalju Đokoviću ovu objavu, tražeći da se reši ovaj skandal.

- Dnevni podsetnik da je Novak Đoković najsumnjiviji slučaj dopinga koji je sport video.. - stoji na samom početku čitavog niza lažnih informacija.

Uz to je priložen snimak sa polufinala Australijan opena 2012. između Mareja i Đokovića: "Kamera je uhvatila Novaka Đokovića kako suši lice peškirom, a zapravo je pio svoj magični napitak". 

- To je magični napitak. To je sve što mogu da kažem. Saznaćete uskoro, ne mogu sada da pričam o tome, saznaćete uskoro - rekao je Đoković o izotoničnom prahu koji je uzimao 2022. godine na Vimbldonu.

Međutim, istina je da je Novak Đoković već godinama poznat po tome da tokom mečeva konzumira urme kako bi dobio energiju, a ovo je samo jedan od primera netačno interpretiranih situacija.

Novak Đoković se našao u nezgodnoj situaciji zbog ovih optužbi, ali je uz podršku supruge Jelene odlučio da se našali na svoj račun. On je odbacio ove optužbe kao besmislice i istakao da je "magični napitak" zapravo izotonični prah koji je uzimao tokom turnira. Jelena Đoković je takođe stala u odbranu supruga, ističući apsurdnost optužbi i naglašavajući da je privatnost važna.

- On će pričati kada bude bio spreman da priča. Cela ova besmislica o teranju ljudi da pričaju o nečemu za šta nisu spremni jer su drugi nestrpljivi je apsurdna. Sedite malo u tišini. Pazite više na sebe. Nije sve što vidite kontroverzno. Može biti privatno. Da li je to dozvoljeno? - dodala je njegova supruga Jelena Đoković.

Ovaj slučaj pokazuje koliko su društvene mreže postale moćno sredstvo za širenje dezinformacija i netačnih optužbi. Nadamo se da će Novak Đoković uspeti da se izbori sa ovim problemom i da će se fokusirati na svoje nastupe na teniskim terenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading