ĐOKOVIĆ SE POIGRAO SA SINEROM! Pogledajte kako su ovog puta podigli IGRU na viši NIVO - NADMAŠILI su sami sebe!(VIDEO)

Autor:

Sport

23.08.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Idealan izbor.

ĐOKOVIĆ SE POIGRAO SA SINEROM! Pogledajte kako su ovog puta podigli IGRU na viši NIVO - NADMAŠILI su sami sebe!(VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji teniseri sveta, Novak Đoković i Janik Siner, nedavno su se oprobali u novom i sve popularnijem sportu - piklbolu. Ovaj neobični događaj, koji je organizovao vodeći proizvođač sportske opreme "Head", bio je deo najave predstojećeg US Opena. Đoković i Siner su se takmičili jedan protiv drugog, pokušavajući da podignu popularnost ovog sporta na viši nivo.

Piklbol, relativno nova sportska disciplina, kombinuje elemente tenisa, badmintona i stonog tenisa. Stvoren je sredinom 1960-ih godina u SAD-u, ali je tek nedavno doživeo pravu ekspanziju. Ovaj sport se igra na terenu sličnom terenu za badminton, sa nešto manjim dimenzijama od teniskog terena. Igrači koriste reket nešto manji od teniskog, ali veći od rekvizita za stoni tenis, i lagani šuplju lopticu sa rupicama po površini. Cilj igre je prebaciti lopticu preko mreže na protivničku stranu tako da protivnik ne uspe da je vrati.

Jedna od glavnih prednosti piklbola je njegova jednostavnost, što ga čini pristupačnim igračima svih uzrasta i nivoa fizičke spreme. Pravila su jednostavna i lako se uče, a igra ne zahteva visok nivo fizičke kondicije, omogućavajući starijim osobama da se uključe i uživaju u ovom sportu.

U poslednjih nekoliko godina, piklbol je doživeo neverovatan rast popularnosti, posebno u Severnoj Americi, gde su formirani brojni klubovi i lige. Sve više ljudi se uključuje u ovaj sport, a organizuju se turniri na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Ovaj trend se proširio i na druge delove sveta, pa se piklbol danas igra u mnogim zemljama Evrope, Azije i Australije. Sa svojom jednostavnošću, pristupačnošću i društvenim aspektom, piklbol postaje idealan izbor za rekreativce i takmičare.

Ako tražite novi hobi ili način da ostanete aktivni, piklbol definitivno zaslužuje pažnju. Sa svojim jedinstvenim kombinacijama elemenata različitih sportova, piklbol pruža uzbudljivu i zabavnu aktivnost za sve koji se odluče da ga isprobaju. Novak Đoković i Janik Siner su samo jedni od mnogih sportista koji su prepoznali draž ovog sve popularnijeg sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading