HVALA JANIK: Italijan savladao Zvereva i pomogao Novaku! Đoković kreće u pohod na njujorški trofej!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.08.2024

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo toga će biti lakše na US openu.

HVALA JANIK: Italijan savladao Zvereva i pomogao Novaku! Đoković kreće u pohod na njujorški trofej!

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner je uspeo da ostvari pobedu nad Aleksandrom Zverevim na Masters turniru u Sinsinatiju, što je imalo značajan uticaj na tenisku scenu.

Svetski broj 1 postao je prvi Italijan u finalu Sinsinatija nakon više od tri sata borbe protiv Zvereva i pobede rezultatom 2:1 (7:6, 5:7, 7:6)

Siner će za protivnika u velikom finalu imati Frensisa Tijafoa koji je takođe nakon velike borbe i tri odigrana seta savladao Horhea Runea rezultatom 2:1 (4:6, 6:1, 7:6), a veliko finale na programu je u noći između ponedeljka i utorka po srpskom vremenu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Janik Siner cilja trofej u Sinsinatiju

 

Ova pobeda je imala poseban značaj za Novaka Đokovića, koji je sa nestrpljenjem pratio ovaj duel kako bi procenio svoje šanse u narednim turnirima, posebno pred US Open. Sinerova pobeda je osigurala da Novak zadrži drugu poziciju na ATP listi, što je od velikog značaja pred poslednji Grend slem u godini.

Trenutno stanje na ATP listi pokazuje da Siner ima prednost od čak 1.950 bodova u odnosu na Novaka Đokovića, koji je branio titulu u Sinsinatiju. Sa druge strane, Zverev će ostati iza Novaka za 425 bodova, dok se na trećem mestu nalazi Karlos Alkaraz sa 7.360 bodova. 

Sinerova pobeda nije samo uticala na promenu pozicija na ATP listi, već je imala i značajan uticaj na Novaka Đokovića. Ova situacija je dodatno potvrdila važnost praćenja rezultata i dešavanja na teniskoj sceni, kako bi se donosile prave odluke u vezi sa takmičenjima i taktikama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading