KO PRVI STAJE NA CRTU NOVAKU? Za Đokovića će on predstavljati veliku nepoznanicu - iskusni Moldavac je prva prepreka ka odbrani trofeja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.08.2024

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada nisu imali prilike da se sastanu.

KO PRVI STAJE NA CRTU NOVAKU? Za Đokovića će on predstavljati veliku nepoznanicu - iskusni Moldavac je prva prepreka ka odbrani trofeja!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković, saznao je ime prvog rivala na ovogodišnjem US openu

U pitanju je Radu Albot teniser iz Moldavije koji na glavnu scenu stiže kao kvalifikant. Iskusni Moldavac ima 34 godine. Rođen je u Kišinjevu , a član pro tura je od 2008. godine. Trenutno je 138. igrač planete, a svoj najbolji plasman na ATP listi tenisera sveta imao je početkom avgusta 2019. godine kada je zauzimao 39. poziciju.

Najveći uspeh na US opemu zabeležio je 2017. godine kada je stigao do treće runde, a identično ostvarenje zabeležio je i na Australijan openu 2021. i 2022. godine, kao i na Vimbldonu sada već davne 2018. godine.

Novak Đoković i Radu Albot do sada nisu imali prilike da se međusobno sastanu, tako da će predstojeći duel verovatno biti i kruna karijere iskusnog Moldavca.

Foto: atptour.com/printscreen

Do sada se nisu susretali

 

Treba podsetiti da Novak Đoković u Njujorku brani trofej koji je osvojio prethodne godine kada je u velikom finalu savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva rezultatom 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).

Ovogodišnji US open proći će u znaku srpskih tenisera, pošto će na njujorškim terenima nastupiti čak petorica srpskih tenisera. Pored Novaka Đokovića u borbu ulaze i Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Laslu Đereu, kao i kvalifikant Hamad Međedović.

US Open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra.

Sva dešavanja sa US opena pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading