ZBOG NJE BI I SRBI POČELI DA PRATE AMERIČKI FUDBAL: Nije za one sa slabim srcem - atraktivna Sara zasenila sve koleginice! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.08.2024

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog nje bi svaka sportska disciplina postala naširoko popularna.

ZBOG NJE BI I SRBI POČELI DA PRATE AMERIČKI FUDBAL: Nije za one sa slabim srcem - atraktivna Sara zasenila sve koleginice! (FOTO GALERIJA)

Foto: Instagram.com/onlysarablake

Američki fudbal je sport nastao iz ragbija u Sjedinjenim Američkim Državama krajem XIX i početkom XX veka. Modifikacije koje je trpeo pun vek, u potpunosti su ga odvojile od sporta iz kog je nastao, te ih je danas besmisleno porediti. Na Američkom kontinentu se naziva jednostavno fudbal i igra se uz nešto drugačija pravila u SAD i Kanadi. Igra se jajolikim rekvizitom (loptom), na terenu od 120 jardi (110 m), svaka ekipa na terenu ima po 11 igrača. Cilj igre je ući sa loptom u end zonu. Teren se osvaja trčanjem, pasom ili šutom na gol.

Ukoliko bi se u Srbiji napravila anketa o ljubiteljima ovog sporta, verovatno bi retko ko potvrdio da prati američki fudbal. Mora se naglasiti da i u našoj zemlji postoje klubovi američkog fudbala, ali njihova takmičenja nikada nisu postala atreaktivna za široku sportskujavnost.

Međutim, ukoliko bi se i u našoj zemlji pojavila jedna ovakva lepotica, kao što je to slučaj na Filipinima, jasno je da bi interesovanje javnosti naglo skočilo.

Analitičarka Sara Blejk je "glavni krivac" zbog čega je ovaj sport postao široko popularan na Filipinima. Ova tridesetpetogodišnja devojka na filipinskim televizijskim kanalima radi kao analitičarka upravo za najpopularniji sport Severne Amerike. "Kraljica analitike", kako je prozvana specijalizovana je za koledž sport, a zašto su Filipinci postali zaluđeni za američki fudbal, jasno je kada se vide Sarine atraktivne fotografije koje redovno objavljuje na društvenoj mreži Instagram.

 

Ostaje ipak pitanje da li je popularizacija američkog fudbala nastala usled atraktivnosti samog sporta, ili je nešto drugo u pitanju, ostaje da se razmatra. Možda činjenica da preko milion ljudi prati Instagram profil Sare Blejk, daje i definitivan odgovor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading