SKANDALOZNA ODLUKA ATP O SINERU OŠTETILA ĐOKOVIĆA! Čak je i Noletov najveći MRZITELJ stao na njegovu stranu!

Autor:

Sport

22.08.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta se čeka?!

SKANDALOZNA ODLUKA ATP O SINERU OŠTETILA ĐOKOVIĆA! Čak je i Noletov najveći MRZITELJ stao na njegovu stranu!

Foto: Tanjug/AP

Doping slučaj Janika Sinera uzdrmao je teniski svet, ostavljajući mnoge u dilemi da li prihvatiti njegovo opravdanje ili ne. Dok su neki spremni da mu pruže podršku, drugi su skeptični. Nik Kirjos i Denis Šapovalov bili su najglasniji po pitanju tog slučaja tražeći da se Italijan oštro kazni, "glavni" teniseri se nisu oglašavali, a skoro jedini je u njegovu odbranu stao predsednik italijanskog teniskog saveza.

Ipak, odluka ATP da je za to kriv njegov fizioterapeut zaista jeste, u najmanju ruku, neočekivana. Ipak, kada su svi mislili da će makar Sinerova kazna (400 bodova koliko je osvojio u Indijan Velsu i 300000 evra) odmah stupiti na snagu, to neće biti slučaj!

To je izneo čuveni Novakov mrzitelj Ben Rotenberg rekavši da se i sam ne slaže sa ovom odlukom, jer bi, da su se Italijanu oduzeli poeni prošle nedelje, Đoković proveo na prvom mestu 429. nedelju!

Sinerovih 400 poena na rang listi iz Indijan Velsa koji su poništeni neće biti retroaktivno oduzeti. Prošla nedelja će se stoga i dalje računati kao 10. Janika Sinera na prvom mestu, a ne 429. Novaka Đokovića. Ne mogu da kažem da mislim da je to ispravno - napisao je Rotenberg na društvenim mrežama.

Podsetimo, Janik i njegov tim su se pravdali da je do ulaska "klostebola" u njegov organizam došlo preko masiranja, jer je njegov fizioterapeut prskao sprej koji ima klostebol na ruke, a da ga je masirao bez rukavica, pa da je zbog određene posekotine na Sinerovom telu zabranjena supstanca došla u njegov organizam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading