KAKO SU DOZVOLILI JANIKU DA IGRA? DA SAM JA TO URADIO UNIŠTILI BI ME! Ne stišava se bura u teniskom svetu!

Autor:

Sport

22.08.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika prašina se podigla oko ove situacije.

KAKO SU DOZVOLILI JANIKU DA IGRA? DA SAM JA TO URADIO UNIŠTILI BI ME! Ne stišava se bura u teniskom svetu!

Foto: www.profimedia.rs

Francuski teniser Loren Lokoli izneo je svoje viđenje situacije u vezi sa doping slučajem mladog teniskog talenta Janika Sinera. Lokoli je oštro kritikovao postupanje ATP-a i istakao nepravilnosti u tretmanu igrača u zavisnosti od njihovog statusa.

Foto: Profimedia

Loren Lokoli

Lokoli je istakao da je slučaj Sinera pravi problem poštenja u teniskom sportu, naglašavajući da je pravilo trebalo da bude isto za sve. On je uporedio Sinera sa drugim teniserima koji su kažnjeni zbog dopinga, ističući nejednakost u postupanju i nedostatak transparentnosti.

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

- Slučaj Siner je pravi problem poštenja našeg sporta. Volim Janika i kao igrača i kao osobu, skroman je i vredan. Međutim, neko poput Imera, koji nikada nije bio dopingovan, dobija dve godine suspenzije, samo zato što se nije pojavio na testovima, a pravila su stroga i oštra. Ali, nikada nije bio dopingovan, a ipak je kažnjen. Zašto niko nije znao za Janika do juče? Zašto, jer postoje razlike - rekao je Francuz i nastavio:

- Vidim da zbog toga što ste među najboljim na svetu postoji razlika u tretmanu i sve se radilo iza zatvorenih vrata. Da sam ja bio pozitivan na testu, već bih bio u rupi dve sezone i imidž bi mi bio uništen doživotno - istakao je Lokoli i dodao:

 

 

- Halep, koja je osvojila Grend slem, takođe je bila pozitivna i morala je na sudu da dokazuje svoju nevinost. Ali, to ju je koštalo godinu i po dana karijere, ali pravila su se poštovala. Zašto bi u ovom slučaju bilo drugačije - jasan je on.

Lokoli smatra da tretman nije isti za sve.

- Janiče, volim te kao igrača i osobu, ali čak i ako je mala doza supstance, ona je zabranjena. Pažnja je trebalo da bude na tome, nije trebalo preko noći da prođe. Nepravedno je prema drugim sportistima koji se pridržavaju pravila i budu razbijeni ako im se dogodi ovakva greška. Tretman nije isti za sve i tenis to još jednom pokazuje - poručio je Lokoli.

Takođe, navodi da ovo sve loše utiče na tenis kao sport i da pravila moraju biti ista za sve.

- Konačno, ovo mnogo šteti našem sportu koji se bori za transparentnost, za sport koji ujedinjuje, a ne deli, a danas deli, jer nedostaje transparentnosti. Pravilo mora biti isto za sve. Inače, ostali igrači se pitaju kako je ovo uticalo na njegove nastupe, posebno u Majamiju gde je osvojio turnir i kako mu je bilo dozvoljeno da igra. Toliko pitanja, a tako malo odgovora! - podvukao je Loren Lokoli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading