REČI KOJE ĆE UZDRMATI TENISKI SVET! Oglasio se Sinerov trener! Evo šta kaže o SKANDALU!

Autor:

Sport

21.08.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski as pao na doping kontroli.

REČI KOJE ĆE UZDRMATI TENISKI SVET! Oglasio se Sinerov trener! Evo šta kaže o SKANDALU!

Foto: Tanjug/AP

Svet tenisa je bio uzdrman kada je procurila vest da je italijanski igrač Janik Siner bio pozitivan na doping tokom turnira u Indian Velsu.

Početni šok i neverica brzo su se pretvorili u vrtlog optužbi i javnog ispitivanja. Međutim, kako se prašina slegla, istina iza ovog događaja je došla na videlo, otkrivajući obrt koji je mnoge iznenadio.

Saga je počela sa otkrivanjem Sinerovog pozitivnog testa na doping, šaljući talase šoka kroz tenisku zajednicu. Situacija je teško pogodila Italijana, kako fizički tako i mentalno, ali uprkos tome, Janikov tim je čvrsto stajao uz svog pulena, tvrdeći njegovu nevinost i pripisujući incident nesporazumu sa njegovim fizioterapeutom.

Foto: Tanjug/AP

Daren Kejhil

- Janik nikada namerno ne bi napravio tako nešto. Nažalost, ispalo je loše, ali istina je na kraju izašla na videlo. Razlog zašto je mogao da igra posle privremene suspenzije je zbog toga što smo mogli odmah identificirati mesto gde se nesreća dogodila i objasniti situaciju s supstancom - rekao je Daren Kejhil, trener Janika Sinera.

On je naglasio da se to zaista dogodilo, stručni štab bi uočio promene kod italijanskog tenisera:

- Videli bismo smo veliku promenu što se tiče njegovog fizičkog stanja na terenu, ali on je više delovao iscrpljeno fizički i psihički, jer je dobio upalu krajnika zbog koje je morao da propusti Olimpijske igre u Parizu. Ne tražimo sažaljenje, samo smo zahvalni da nema većih posledica - dodao je Kejhil.

S druge strane, igrači poput Nika Kirjosa, Denisa Šapovalova, Tenisa Sandgrena... osudili su odluku da se Siner kazni samo novčano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading