NOVAKU NE VREDI NI ZLATO U PARIZU: Sramni ESPN ponizio Đokovića!

Autor:

Sport

16.08.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanci omaložavaju Đokovića.

NOVAKU NE VREDI NI ZLATO U PARIZU: Sramni ESPN ponizio Đokovića!

Foto: www.profimedia.rs

ESPN je nedavno objavio listu 100 najboljih sportista 21. veka, koja je izazvala dosta pažnje i kontroverzi. Na ovoj listi, Novak Đoković se nalazi na 11. mestu, što je iznenadilo mnoge ljubitelje tenisa i sporta uopšte. Ovaj plasman je izazvao dosta reakcija s obzirom na Đokovićev impresivan niz dostignuća.

Kada se sagledaju Đokovićeva dostignuća, jasno je da se radi o jednom od najvećih sportista svih vremena. On je osvojio zlato na Olimpijskim igrama, čime je kompletirao sve moguće trofeje u tenisu. Takođe, Novak je ostvario najviše grend slem titula, kao i najduži period na prvom mestu ATP liste. Sve ovo čini njegov plasman na 11. mesto prilično spornim.

Foto: Profimedia

Novak Đoković

Na prvom mestu nalazi se Majkl Felps, a na drugom Serena Vilijams?! Svaka čast Sereni na svemu, ali ona Novaku nije ni do kolena. Slede Lionel Mesi, Lebron Džejms, Tom Brejdi, a šesti je Rodžer Federer. Još jedna osoba koja nije ni u čemu u prednosti u odnosu na Novaka. Ostala mu je još samo gracioznost u igri. 

Slede Simon Bajls, Tajger Vuds, Kobi Brajant, a tek onda Đoković. Malo je reći skndalozno.

Iza njega je Rafael nadal, zatim sledi Kristijano Ronaldo, a onda Stef Kari, plivačica Kejti Ledecki, Tim Dankan, pa Šekil O'Nil, Patrik Mahoms, vozač Formule 1 Luis Hamilton i još jedan NFL igrač Aron Donald.

Nesumnjivo je da je Novak Đoković ostvario značajne uspehe u svetu tenisa i sporta uopšte, te da njegov plasman na 11. mesto izaziva polemike. Ostaje da vidimo kako će se ova lista odraziti na dalju raspravu o najvećim sportistima 21. veka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading