CRNE SLUTNJE SU SE OBISTINILE! Evo šta je "Karlitos" sve ZARADIO u Parizu i koliko bodova BEŽI Đokoviću!

Autor:

Sport

09.06.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za najboljeg srpskog tenisera se nižu kao na traci.

CRNE SLUTNJE SU SE OBISTINILE! Evo šta je "Karlitos" sve ZARADIO u Parizu i koliko bodova BEŽI Đokoviću!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je svoju prvu titulu na Rolan Garosu, pošto je savladao u pet setova Aleksandera Zvereva iz Nemačke.

Osim što je stigao do trećeg Grend slema u karijeri (ima u vitrinama Vimbldon i US Open), momak iz Mursije načinio je značajan pomak na ATP listi.

Naime, "Karlitos" se od ponedeljka vraća na poziciju dva najboljih tenisera sveta, pošto je osvajanjem titule zaradio dodatne bodove i na najnovijoj listi imaće 8.580 bodova!

To znači da će najuspešniji u istoriji i rekorder po broju Grend slem titula, Novak Đoković spasti na 3. mesto, jer je ostao na 8.360 poena.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Sada Španac ima 220 bodova više od srpskog asa, koji je zbog povrede kolena bio prinuđen da preda četvrtfinalni meč Kasperu Rudu iz Norveške, koga je kasnije u polufinalu eliminisao upravo Zverev rezultatom 3:1.

Foto: printscreen

 

Ne samo da je načinio iskorak na ATP listi, već je Alkaraz dobro napunio džepove, pošto je pobedniku pripalo 2.348.000 evra, dok je finalista, u ovom slučaju nemački as, zaradio 1.174.000 evropskih novčanica.

Treba reći da je Novak Đoković plasmanom u četvrtfinale inkasirao 417.944 evra.

Sada srpskom teniseru ostaje da se oporavi od povrede i operacije, koja je uspešno obavljena u Parizu, pa već na US openu ili Vimbldonu (ukoliko se oporavi do tad) spremi revanš novom šampionu Rolan Garosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading