SVE SE UROTILO PROTIV ĐOKOVIĆA! Još LOŠIH VESTI za Novaka!

Autor:

Sport

07.06.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekorder po broju Grend slem titula prolazi kroz težak period.

SVE SE UROTILO PROTIV ĐOKOVIĆA! Još LOŠIH VESTI za Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković suočio se sa teškom odlukom da se povuče sa Rolan Garosa zbog povrede kolena, čime je izgubio priliku da brani prošlogodišnji trofej.

Nakon operacije meniskusa u Parizu, rekorder po broju Grend slem titula (24) je morao da se povuče sa turnira i time izgubi prvo mesto na ATP listi, koje je držao suvereno tokom poslednjih deset meseci, prepustivši ga Italijanu Janiku Sineru.

Još jedan od Noletovih velikih konkurenata Karlos Alkaraz iz Španije imao je sjajan nastup na Rolan Garosu, nadmašivši prošlogodišnji rezultat i plasiravši se u finale.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Ukoliko osvoji titulu, momak iz Mursije ima priliku da potisne Novaka Đokovića na treću poziciju na ATP listi. Sa osvojenih 500 bodova do sada, "Karlitos" bi mogao da dodatno nadogradi svoj plasman ukoliko podigne trofej Musketara, što bi mu bilo dovoljno da prestigne srpskog asa.

Zbog povlačenja sa Rolan Garosa, Novak Đoković će od ponedeljka izgubiti lidersku poziciju na ATP listi, koju će preuzeti Janik Siner iz Italije, iako je zaustavljen u polufinalu turnira.

Nema sumnje da se srpski as suočava sa teškim periodom u blistavoj karijeri, koji će nadamo se uspešno prebroditi i biti spreman za najveće planetarno takmičenje ovog leta, Olimpijske igre u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading