POZNATI FINALISTI ROLAN GAROSA! Boriće se PRVI put za titulu u Parizu!

Autor:

Sport

07.06.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je večeras u polufinalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda rezultatom 3:1 (po setovima 2:6, 6:2, 6:4, 6:2).

POZNATI FINALISTI ROLAN GAROSA! Boriće se PRVI put za titulu u Parizu!

Foto: Tanjug/AP

Meč je trajao dva sata i 38 minuta. Nemac Zverev je četvrti teniser sveta, dok je Norvežanin Rud sedmi igrač na ATP listi.

Nemački teniser je tako napravio najveći uspeh na Rolan Garosu, još od legendarnog Mihaela Štiha i 1996. godine, koji je tada u finalu poražen od Rusa Evgenija Kafeljnikova.

U prvom setu prošlogodišnji finalista je apsolutno nadigra Nemca, oduzevši mu servise u drugom i osmom gemu, za na kraju ispostavilo se ubedljivih 2:6.

Uzvratio je istom merom Zverev u drugom setu, brejkovima u prvom i petom gemu. Već tada se videlo da nas čeka neizvestan meč i drama do samog kraja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud

Što se tiče trećeg seta, samo jedan brejk napravljen u četvrtom gemu, bio je dovoljan nemačkom teniseru da slomi žilavog Norvežanina i slavi sa 6:4, dok je u narednom bio još sigurniji.

Naime, brejkovima u prvom i sedmom gemu, Aleksander je stigao do ubedljivih 6:2 i prilike da prvi put u karijeri podigne pehar Rolan Garosa.

Zverev će u finalu igrati protiv Španca Karlosa Alkaraza koji je ranije danas u polufinalu pobedio Italijana Janika Sinera reultatom 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3).

U devet dosadašnjih duela Zverev je pet puta pobedio Alkaraza, a nijedan od rivala nema osvojeni Rolan Garos. Finale će se igrati u nedelju.

Zverev je tako stigao do drugog Grend slem finala u karijeri, nakon što se borio za titulu na US openu 2020. godine, kada je poražen od Dominika Tima iz Austrije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading