NOVAKOV NAREDNI RIVAL SE NE PLAŠI IZAZOVA! Ove REČI mu Đoković NEĆE zaboraviti!

Autor:

Sport

02.06.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac priredio iznenađenje u šesnaestini finala Rolan Garosa.

NOVAKOV NAREDNI RIVAL SE NE PLAŠI IZAZOVA! Ove REČI mu Đoković NEĆE zaboraviti!

Foto: Tanjug/AP

Argentinski teniser Francisko Serundolo iznenadio je mnoge svojim uspehom na Rolan Garosu, a sledeći protivnik koji ga očekuje je niko drugi do Novak Đoković.

On je u prošlom kolu eliminisao Amerikanca Tomija Pola, koji je bio veliki favorit.

- Nije lako kada se igra protiv njega, igrali smo i ranije. Počelo je normalno, nisam igrao onako kako sam hteo, posebno u prvom setu. U drugom je bilo bolje i tada se promenio meč - rekao je Francisko.

Ulazak u ovaj meč predstavlja veliku priliku za Serundola da pokaže svoju snagu i veštinu protiv najboljeg tenisera sveta.

- Igrao sam protiv Runea ranije, sada će biti Novak. Pričamo o najboljem teniseru sveta. Nikada nismo igrali, biće to prava premija za mene. Da dobijem šansu da igram protv njega, jer ne znam da li ću imati šansu za to u budućnosti. Verujem u sebe, želim da vidim kako je igrati protiv najboljeg.

Foto: Tanjug

Francisko Serundolo

Izrazivši veliko poštovanje prema Novaku Đokoviću, Serundolo ističe da je ovo prilika koju dugo čeka. Svestan je da se suočava sa najboljim teniserom sveta i da će mu ovo biti prava premija. Sa optimizmom gleda na ovaj izazov, ističući da veruje u sebe i da želi da vidi kako je igrati protiv najboljeg.

- Jeste u godinama, dugo je u ovom sportu. Ova godina nije dobra za njega, dok bi za većinu drugih igrača bila verovatno dobra. Znamo za šta je sve on sposoban. Gledao sam prve mečeve, diže nivo igre. Biće zaista divna prilika da igram protiv najboljeg, nadam se da ću biti spreman za taj izazov.

Ne plaši se najvećeg izazova:

- Idem da igram svoj tenis, da dam sve od sebe. Igram protiv Novaka. Ako postoji neka vrlina u mom tenisu, to je što se trudim da igram svoju igru i da ne pratim ko je na drugoj strani. Bilo da je to Novak ili neki drugi igrač.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Zna i šta ne bi smeo sebi da dozvoli:

- Ne smem da pravim mnogo neiznuđenih grešaka. Kada neko kao Novak oseti tvoju slabost ili pronađe neku manu, onda to kazni. Ima sve u svojoj igri, može da radi sve sjajno, duge lopte, kratke, drop-šotove. Gledao sam mečeve protiv Ruda u Monte Karlu i protiv Tabila u Rimu, trudili su se da budu agresivni, da napadaju od prvog udarca i pokušaću i ja da uradim isto. Nisam do sada igrao protiv njega, probaću da uradim nešto slično kao Tabilo, da napadam, da mu ne dozvolim da uđe u svoj ritam, ako to uradi, onda postaje nemoguća misija.

Francisko ne želi da prekine bajku: 

- Išao sam meč po meč. Volim grend slemove, želim da igram najbolje što mogu. Osetio sam se dobro na prvom meču, pa na drugom i slično. Nisam stvarno gledao toliko daleko. Išao sam postepeno.

Pauzu do meča sa Novakom, iskoristio je da "napuni baterije".

- Kada sam ja u pitanju, trudim se da se odmorim što bolje, kasno sam završio i ja svoj meč sa Polom. Možda ću odraditi i trening nekih pola sata-sat. Odradiću i analizu, pričaću sa timom, sve što inače radimo - istakao je Serundolo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading