SRBI SPREMNI DA POKORE ITALIJANSKU PRESTONICU: Novakov naslednik počistio Argentinca sa terena - još korak ga deli od glavnog žreba u Rimu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majstore, svaka čast...

SRBI SPREMNI DA POKORE ITALIJANSKU PRESTONICU: Novakov naslednik počistio Argentinca sa terena - još korak ga deli od glavnog žreba u Rimu!

Foto: Tanjug/AP

Još jedan korak je ostao Hamadu Međedoviću da zaigra na velikoj sceni.

Uzbudljiv meč između Hamada Međedovića i argentinskog tenisera Uga Karabeljija završen je trijumfom mladog Međedovića rezultatom 2:0 (7:6, 6:2). Ovom pobedom, Međedović se plasirao u finale kvalifikacija za Masters u Rimu, pružajući nadu da bi Srbija mogla imati još jednog predstavnika na ovom prestižnom turniru.

Meč je započeo sjajno za Međedovića, koji je poveo sa 2:0 uz brejk, ali je Karabelji uspeo da se vrati i izjednači rezultat. Usledila je izuzetno neizvesna borba, tokom koje je Karabelji imao priliku da osvoji set, ali je Međedović uspeo da se vrati, preokrene rezultat i osvoji prvi set u taj-brejku rezultatom 7:6.

U drugom setu, Međedović je nastavio sa sjajnom igrom i vrlo brzo poveo sa 4:0. Iako je Karabelji uspeo da osvoji još jedan gem, Međedović je bio suveren i zasluženo dobio drugi set rezultatom 6:2, osiguravši svoje mesto u finalu kvalifikacija.

Foto: Starsport

Učitelj i učenik - Novak i Hamad Međedović

 

Da podsetimo, Hamad Međedović ima svega 20 godina i trenutno je 110. igrač na ATP listi, a svoj najbolji plasman zabeležio je polovinom meseca oktobra prethodne godine kada je bio 102. igrač sveta.

U finalu kvalifikacija sastaće se sa boljim iz meča u kojem će snage odmeriti Amerikanac Džon Vulf i Španac Zapata Miraljes.

Za sada je poznato da će srpski tenis na Mastersu u Rimu predstavljati Novak Đoković koji je slobodan u premijernoj rundi, Miomir Kecmanović koji čeka protivnika iz kvalifikacija i Dušan Lajović koji će se na startu turnira sastati sa Italijanom Lorencom Sonegom.Ostaje da se vidi hoće li i četvrti predstavnik naše zemlje stići do glavnog žreba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading