NOVAK U PROBLEMU: Đokovića nema ni među deset najboljih tenisera planete - Janik Siner suvereno drži čelnu poziciju na ATP listi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke su neumoljive kada je u pitanju srpski teniser.

NOVAK U PROBLEMU: Đokovića nema ni među deset najboljih tenisera planete - Janik Siner suvereno drži čelnu poziciju na ATP listi!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković je saznao imena potencijalnih rivala u prvom meču na Mastersu u Rimu, ali i eventualni put do novog, sedmog trofeja na prestižnom turniru u italijanskoj prestonici.

Nakon mesec dana pauze, najbolji teniser sveta, Novak Đoković, spreman je da se vrati na teren na omiljenom turniru u Rimu. Odlučio je da preskoči Masters u Madridu kako bi bio u vrhunskoj formi za ovaj turnir koji mu je doneo pet titula do sada. Nole će prvi duel u večnom gradu igrati protiv boljeg iz meča Romana Safjulina i kvalifikanta.

U trećoj rundi mogao bi mogao da odmeri snage protiv Jakuba Menšika, dok bi u osmini finala rival mogao da mu bude Karen Hačanov.

Istovremeno, Đoković je danas započeo svoju 424. nedelju na najvišoj poziciji ATP liste, ali ukoliko bi se gledali samo rezultati ostvareni u 2024. godini, Đoković se nalazi daleko od samog vrha.

Foto: Tanjug/AP

Suvereno drži čelnu poziciju u 2024. godini

 

U aktuelnoj godini Novak Đoković je osvojio svega 1.310 poena što je dovoljno za tek 12. poziciju na ATP listi. Kada bi smo gledali samo prethodna četiri meseca, zaključno sa tek završenim Mastersom u Madridu, apsolutni lider sa 4.500 osvojenih poena jeste Italijan Janik Siner, a slede ga Danil Medvedev (2.850), Kasper Rud (2.375), Aleksander Zverev (2.085), Andrej Rubljov (2.070), Karlos Alkaraz (1.900), Stefanos Cicipas (1.965),...

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, među 50 najboljih igrača planete u 2024. godini, svoje mesto su zaizeli i Dušan Lajović koji je do sada osvojio 485 bodova, kao i Miomir Kecmanović koji ima deset bodova manje i trenutno zauzimaju pozicije 44. i 45.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading