ALKARAZ TONE, SINER SE KOPRCA: Evo do kada je NOVAK siguran na PRVOM MESTU ATP liste!

Autor: M. M.

Sport

06.05.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković brutalno dominira.

ALKARAZ TONE, SINER SE KOPRCA: Evo do kada je NOVAK siguran na PRVOM MESTU ATP liste!

Foto: Tanjug/AP

Danas je ponedeljak, dan kada se ATP lista ažurira, a na njoj ništa novo kada je reč o liderskoj poziciji. Naime, srpski teniser Novak Đoković obezbedio 424. nedelju na svetskom tronu što je više od osam godina svetske dominacije.

Novak nije igrao u Madridu, a drugoplasirani Janik Siner je propustio šansu da značajnije smanji razliku. U tome ga je sprečila povreda, te je osvojio svega 200 bodova i došao do ukupno 8860, dok je najbolji u istoriji i rekorder po mnogo čemu sada na 9990 poena.

Takođe, italijanski as Siner se povukao sa narednog velikog turnira u Rimu, što je garancija Đokoviću da će minumum još četiri naredne nedelje biti na prvom mestu ATP liste. Dakle, sigurno do 10. juna tekuće godine, a možda i duže ako dođe do zapaženog rezultata na Apeninima.

To nije sve. Povoljna okolnost po Đokovića jeste gubitak 800 bodova Karlosa Alkaraza, koji je sada na trećoj poziciji sa 7345. Razlog je poraz u četvrtfinalu finala Mastersa u glavnom gradu Španije u kom je branio titulu iz 2023.

Sada je Danil Medvedev svega 150 poena ispod njega i zauzima četvrto mesto, dok je na petom mestu Aleksandar Zverev sa 5435. Andrej Rubljov je posle titule u Madridu skočio na šestu poziciju, pa je tako za po jedno mesto ispod pomerio Kaspera Ruda i Stefanosa Cicipasa. Prvih deset kompletiraju Hubert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Kada je reč o ostalim srpskim predstanvicima na najjačoj teniskoj sceni, Laslo Đere je pao za pet pozicija na 44, Miomir Kecmanović skočio za osam na 58, dok je Dušan Lajović bolji za jedno mesto i sada je 64. Njih trojica nastavljaju poteru za Olimpijskim igrama, a raduje i skok Hamada Međedovića za devet mesta na 121. poziciju ATP liste. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pera

08.05.2024 09:52

Ne pišite takve tekstove. To samo ponovo potvrđuje da je Nole prvi jer igra u nikakvoj konkurenciji. Stvar je odavno jasna.