OPROŠTAJ ZA PAMĆENJE: Trentino je šampion Evrope - Srbin napravio čudo na terenu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.05.2024

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da u 37. godini života stigne i do najvažnijeg klupskog trofeja.

OPROŠTAJ ZA PAMĆENJE: Trentino je šampion Evrope - Srbin napravio čudo na terenu!

Foto: FIVB

Marko Podraščanin

Odbojkaški tim Trentina ostvario je veliki uspeh osvojivši Ligu šampiona, a posebno emotivan momenat bio je oproštaj Marka Podraščanina sa ovim trofejom.

U finalu Lige šampiona koje se održalo u Antaliji, odbojkaši Trentina bili su dominantni te su pobedili poljski tim Jastržebski rezultatom 3:0 (25:20, 25:22, 25:22). Ova pobeda predstavlja veliki uspeh za Trentino, ali i za Marka Podraščanina koji je na najbolji mogući način obeležio svoj oproštaj od ovog tima.

Marko Podraščanin, rekorder po broju utakmica za reprezentaciju Srbije, na emotivan način se oprostio od Trentina. Sa skoro 37 godina, osvojio je prvi put u karijeri Ligu šampiona, što predstavlja veliki lični trijumf za ovog iskusnog odbojkaša. Podraščanin je na finalnom meču ostvario pet blokova i osam poena, a za kraj je simbolično osvojio poslednji poen na meču upravo blokom.

Ovaj trijumf predstavlja veliki iskorak u karijeri Marka Podraščanina, ali i za odbojku u Italiji. Osim što je osvojio Ligu šampiona, Podraščanin je ostvario značajan uspeh i time dodatno obeležio svoje prisustvo u svetu odbojke.

Foto: Starsport

Na oproštaju od kluba, direktno je doneo trofej Lige šampiona

 

Marko Podraščanin je kroz godine pokazao posvećenost odbojci i svojim timovima, a ovaj trofej predstavlja priznanje za sve napore i rad uložen u ovaj sport. Njegov doprinos odbojci i uspeh u finalu Lige šampiona ostaju trajni deo sportske istorije.

Da podsetimo, Marko Podraščanin je svoju odbojkašku karijeru započeo u redovima novosadske Vojvodine sa kojom je u dve sezone osvojio isto toliko šampionskih pehara. Poslednje dve decenije nastupa na Apeninima gde je nosio dres četiri kluba, a najduže se zadržao u ekipi Lubea čiju je opremu nosio osam sezona.

Kada je reč o reprezentativnoj karijeri osvojio je bronzu n Svetskom prvenstvu 2010. godine. Tome je nadovezao dva zlata i tri bronze na Evropskom prvenstvu, dok se u okviru Svetske lige okitio sa pet odličja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading