ARGENTINA U SUZAMA: Otišao je jedan od najvećih - preminuo je legendarni "El Flako"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.05.2024

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NA listu besmrtnih se upisao još 1978. godine.

ARGENTINA U SUZAMA: Otišao je jedan od najvećih - preminuo je legendarni "El Flako"!

Foto: Pixabay

Sveća

Fudbalski svet oplakuje gubitak legendarnog Cezar Menotija, koji je preminuo u 85. godini. Menotti je bio na čelu argentinske reprezentacije kada su osvojili svoj prvi Svetski kup 1978. godine. Njegova uloga u istoriji argentinskog fudbala je neizbrisiva, a njegova ostavština će živeti zauvek.

Cezar Menoti će zauvek biti upamćen kao čovek koji je doneo najveći uspeh argentinskom fudbalu. Vođen njegovim vođstvom, nacionalni tim je trijumfovao na Svetskom kupu 1978. godine, ostvarivši prvu titulu u istoriji. Menoti je bio vizionar i strateg koji je uspeo da inspiriše svoje igrače do istorijskog trijumfa.

Vesti o Menotijevoj smrti izazvale su veliku tugu među fudbalskim ljubiteljima širom sveta. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za argentinski fudbal, ali i za globalnu fudbalsku zajednicu. Brojni fudbaleri, treneri i ljubitelji fudbala izrazili su svoje saučešće i sećanja na Menotija, ističući njegovu neizmernu važnost za sport.

Menotijeva zaostavština će zauvek biti prisutna u argentinskom fudbalu. Njegov doprinos razvoju fudbala u zemlji i uticaj na generacije fudbalera će ostati neizbrisivi. Argentina će zauvek pamtiti Menottija kao vođu koji je doneo istorijski trijumf i proslavio fudbal u zemlji širom sveta.

Foto: En.wikipedia.org

Cezar Menoti je prvi doneo "boginju" u Argentinu

 

Cezar Menoti je rođen 5. novembra 1938. godine u Rozariju. Nakon desetogodišnje profesionalne igračke karijere, tokom koje je zabeležio 11 nastupa za argentinski nacionalni tim i tom prilikom bio strelac dva pogotka, posvetio se trenerskom pozivu, a popularni "El Flako" je već 1974. godine preuzeo selektorsku poziciju i samo četiri godine kasnije doveo je Argentince do krova sveta.

Interesantno je napomenuti da je samo u dva navrata radio na evropskom kontinentu. U sezoni 1983/84 predvodsio je ekipu Barselone, a 1997. godine je četiri meseca sedeo na klupi italijanske Sampdorije.

U periodu od 2019. do 2023. obavljao je funkciju direktora argentinske reprezentacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading