NOVI USPEH ZA SRPSKU ATLETIKU: Adriana Vilagoš osvojila novu medalju!

Autor:

Sport

14.09.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo za Adrianu!

NOVI USPEH ZA SRPSKU ATLETIKU: Adriana Vilagoš osvojila novu medalju!

Foto: Profimedia

U subotu, na finalu Dijamantske lige u Briselu, srpska atletičarka Adriana Vilagoš postigla je izvanredan uspeh osvojivši drugo mesto u disciplini bacanje koplja. Vilagoš je priredila uzbuđenje u poslednjoj seriji, ostvarivši najbolji rezultat od 65,23 metara, što ju je na kratko dovelo na prvo mesto. Međutim, olimpijska šampionka Japanka Haruka Kitaguči "uzvratila" je najboljim rezultatom sezone - 66,13 metara, osvojivši prvo mesto i zlatnu medalju.

Foto: www.profimedia.rs

Adriana Vilagoš

Adriana Vilagoš je stigla do drugog mesta uprkos tome što je imala drugi najslabiji rezultat pred finale u Briselu. Njena izvanredna poslednja serija je bila dovoljna da se nađe na drugom mestu, gotovo trijumfujući nad konkurencijom. Treće mesto zauzela je Meki Maloun Hardin sa 62,40 m, dok je četvrto mesto pripalo Viktoriji Hadson sa 62,30 m. Makenzi Litl je zauzela peto mesto sa rezultatom od 61,50 m, dok je Flor Ruiz Hurtado završila takmičenje na poslednjem mestu sa 54,59 metara.

Ovo nije prvi put da srpske atletičarke ostvaruju značajne uspehe na međunarodnoj sceni. Nakon uspeha Ivane Španović i Angeline Topić, Adriana Vilagoš se pridružuje nizu uspešnih srpskih sportistkinja, donoseći još jednu medalju u atletici za Srbiju.

Adriana Vilagoš je svojim impresivnim nastupom u Briselu još jednom potvrdila svoj status kao jedna od najtalentovanijih atletičarki današnjice, ostavljajući trag u istoriji srpske atletike. S nestrpljenjem očekujemo nove izazove i uspehe koje će ova mlada sportistkinja doneti u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading