VAŽNE VESTI ZA SVE: Evo kada zlatna Angelina i srebrni Luka stižu u Srbiju!

Autor:

Sport

01.09.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh.

VAŽNE VESTI ZA SVE: Evo kada zlatna Angelina i srebrni Luka stižu u Srbiju!

Foto: Tanjug/AP

Srpska atletika postigla je izuzetan uspeh na Svetskom juniorskom prvenstvu u Limi, gde je Angelina Topić postala svetska prvakinja u skoku uvis, dok je Luka Bošković osvojio srebrnu medalju.

 

Angelina Topić je osvojila zlatnu medalju bez konkurencije, preskočivši letvicu postavljenu na visinu od 1,91 metar. Njen trijumf na Svetskom juniorskom prvenstvu dolazi nakon nedavne povrede u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Parizu. Ipak, mlada sportistkinja je uspela da se oporavi za manje od četiri nedelje i vrati u pobedničku formu, objedinivši titule evropske i svetske prvakinje do 20 godina.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Angelina Topić

Nakon ovog velikog uspeha, srpski sportisti se uskoro vraćaju kući. Angelina Topić će sleteti 2. septembra letom iz Amsterdama KL 1985 u 22.55 sati, dok će osvajač srebrne medalje Luka Bošković stići ovog ponedeljka letom iz Istanbula TK 1083 u 19.30 sati.

Luka Bošković je osvojio srebrnu medalju nakon što je postigao izuzetan rezultat od 7.93 metra u finalu skoka udalj. Tokom finala, ostvario je pet ispravnih skokova, dok je poslednji skok bio neispravan. Ovo je druga medalja za Srbiju u Peruu, čime su naši mladi atletičari još jednom potvrdili svoj talenat i sposobnost da se bore sa najboljima u svetu.

Uspesi Angeline Topić i Luke Boškovića predstavljaju veliki podstrek za srpsku atletiku, dok njihova postignuća dodatno potvrđuju kvalitet i perspektivu mladih sportista u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading