SRBIJO, RADUJ SE: Još jedan korak deli nas od sna! Plasman na Olimpijske igre je tako blizu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.06.2024

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini rezultati su se poklopili.

SRBIJO, RADUJ SE: Još jedan korak deli nas od sna! Plasman na Olimpijske igre je tako blizu!

Foto: fss.rs

Puleni selektora Igora Kolakovića nalaze se na pragu plasmana na Olimpisjke igre koje će se ove godine održati u francuskoj prestonici. Srpske odbojkaše je obradovao rezultat meča u kojem su se sastale selekcije Holandije i Kube i nakon njega "orlovi" sve drže u svojim rukama.

Reprezentacija Holandije savladale je Kubu rezultatom 3:1 (26:24, 21:25, 25:20, 25:22), što je Kubu koštalo 9.66 bodova na FIVB listi, tako da Srbija u ovom momentu sve drži u svojim rukama.

Treba podsetiti da su naši odbojkaši u ovogodišnjoj Ligi nacija nakon trijumfa nad Iranom (3:1), doživeli tri vezana poraza (Japan 0:3, Brazil 1:3, Nemačka 0:3), da bi pre dva dana savladali upravo Holandiju sa maksimalnih 3:0 i sada znatno mirnije mogu očekivati duele protiv Sjedinjenih Američkih Država, Argentine, Kanade, Kube,...

Mora se istaći da o plasmanu na olimpisjki odbojkaški turnir odlučuje FIVB rang lista na kojoj Srbija trenutno zauzima devetu poziciju i čini se u ovom momentu da su glavni kandidati upravo selekcije Kube i Holandije koje se nalaze na pozicijama deset i 13.

Foto: Printscreen/En.volleyballworld.com

FIVB rang lista

 

Kada je reč o samom Olimpijskom turniru na kojem će učestvovati 12 najboljih svetskih reprezentacija, učešće su do sada obezbedili Francuska, Nemačka, Poljska, Brazil, Japan, SAD i Kanada. Vrlo blizu viziranja karte za Pariz su i Italija, Slovenija i Argentina, dok će Egipat takođe izboriti plasman na Olimpisjke igre kao reprezentacija sa kontinenata koji još nema niti jednog predstavika.

Pred "orlovima" je definitivno borba sa Kubom i Holandijom za poslednju olimpijsku vizu.

Do kraja ovogodišnje odbojkaške Lige nacija Srbija će odigrati još sedam mečeva:

SAD - Srbija (8. jun)

Srbija - Argentina (9. jun)

Kanada - Srbija (10. jun)

Kuba - Srbija (19. jun)

Turska - Srbija (21. jun)

Srbija - Poljska (22. jn)

Srbija - Slovenija (23. jun)

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading