POVREDE MU NE MOGU NIŠTA: Istorija se ponavlja - Đoković je i ranije iz svih problema izlazio još jači!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.06.2024

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači širom sveta se nadaju da će Novak i nakon aktuelne povrede krenuti u žetvu trofeja.

POVREDE MU NE MOGU NIŠTA: Istorija se ponavlja - Đoković je i ranije iz svih problema izlazio još jači!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, najbolji svetski teniser, suočava se sa novom povredom - ovoga puta medijalni meniskus.

Nakon povlačenja sa Rolan Garosa i ekspresne operacije u Parizu, nastala je pometnja u svetskim medijima, među teniskim stručnjacima i navijačima. Glavno pitanje koje se postavlja jeste koliko će Novak odsustvovati sa teniskih terena i da li će se oporaviti dovoljno brzo da se takmiči na Vimbldonu i Olimpijskim igrama. S obzirom na trenutnu situaciju, očekuje se oporavak od tri nedelje i izvesno je da neće igrati u Londonu, ali se nadamo da ćemo ga gledati u akciji na Olimpijskim igrama.

Međutim, Novak Đoković se i u dosadašnjoj karijeri susretao sa povredama, ali se čini da su mu one bile i "pokratačka snaga" da nastavi sa osvajanjem trofeja. Od povrede lakta, koju je operisao 2018. godine, do ozbiljnih povreda koje su ga pratile tokom osvajanja Australijan opena 2021. i 2023. godine, Novak je pokazao izuzetnu izdržljivost i odlučnost. Pauzirao je šest meseci 2017. godine, ali mu taj period nije bio dovoljan za potpuni oporavak, što svedoči o izazovima sa kojima se suočavao.

Foto: www.profimedia.rs

Prevazići će i ovaj problem - Novak Đoković

 

Povreda mišića stomaka tokom Australijan opena 2021. godine, kao i poslednja povreda medijalnog meniskusa, jasno pokazuju Novakovu upornost i odlučnost da igra uprkos bolovima i izazovima. Iako su mnogi sumnjali u ozbiljnost povreda, Novak je pokazao svoju borbu i snagu volje, što ga je dovelo do impresivnih pobeda uprkos teškim okolnostima.

Emotivni teret povreda nije zaobišao ni Novaka Đokovića. Nakon operacije lakta, Novak je priznao da je teško podneo taj korak, ističući da je plakao ne zbog bolova, već zbog osećaja da je izneverio sebe. Takođe, njegova supruga Jelena Đoković je otkrila kako je Novak razmišljao o napuštanju tenisa nakon teškog poraza u Majamiju 2018. godine, ali je na kraju pronašao snagu da se vrati tenisu i nastavi svoju neverovatnu karijeru.

Novak Đoković je i dalje neprikosnoven u teniskom svetu, ali se suočava sa izazovima povreda koje ga stavljaju na probu. Njegova odlučnost, izdržljivost i borba protiv povreda su ono što ga izdvaja kao jednog od najvećih sportista današnjice. Svi se nadamo da će se brzo oporaviti i ponovo pokazati svoj izuzetan talenat na teniskim terenima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
David DC

07.06.2024 08:28

Imao je Nole slicnu situaciju iz 2018 godine posle turnira u dubaiju,kada je imao zahvat na laktu u Svajcarskoj,pa zaigrao na Indian Welsu,AO 2021 i povreda atomacnog misica protuv Fritza u 3 kolu